Gall&Gall weet welk drankje bij jou past

24 juli 2020

Bij fijn zomerweer hoort een lekker drankje. Jack Hansen van slijterij Gall&Gall heeft alleen met 1.800 wijnen en 800 whisky’s al genoeg tips om een goede keuze te maken. “Ik wil mijn klanten op een verantwoorde manier laten genieten van een mooi product.”

Maar welke smaak past bij je? Zoet, zuur, stevig, licht? Neem via de site of Facebookpagina – of in de zaak aan de Kop van Het Ruim – even de tijd en doe de test. In dertien (h)eerlijke keuzevragen over jouw smaakvoorkeuren krijg jij een beeld van je smaakprofiel. Ben je bijvoorbeeld een Fruit lover of Easy rider? Leuk en leerzaam; je hebt een beter beeld van wat bij jou past. 

Nieuw wijnplan aan de wand
Jack Hansen kent de trends. “Deze zomer zijn de rosé en witte wijnen weer populair. Maar ook de Aperol Spritz met limoen- of sinaasappelschijf is hip, vooral door de vakantiebeleving die het met de oranjerode kleur oproept.” Gall&Gall (sinds 1884 en met ruim 600 vestigingen) is van alle markten thuis, zoals speciaalbieren en gedestilleerde dranken. En wat te denken van de speciale wand gevuld met een strak wijnplan, geheel in lijn met de smaakprofielen.

Whisky’s en spijstips
Bijzonder in trek zijn de whisky’s, zoals de bekendere labels Jack Daniels en Famous Grouse. “Maar je hebt tegenwoordig ook goede Japanse whisky’s”, tipt Jack. “Drank is veelal ook beleving en hangt van het moment af. Vaak gaat een drankje hand in hand met een hapje; en daarin kunnen mijn drie medewerkers en ik goed aangeven welke dranksmaak bij welke spijs past.”

Van SuyderSeewater tot Dronter Druppie
Overigens hoeft niet alles van ver te komen. Want met keuze uit vier lokale likeurs kun je de zomer ook prima doorkomen. Het SuyderSeewater (rumpunchlikeur), de Polderbitter (zachte bitter), Dronter Druppie (boterbabbelaarlikeur) en Kruipolie (honing-droplikeur) zijn niet alleen lekker, ook zijn de flessen mooi bedrukt. Een mooi cadeau om te geven.

Verantwoord en voordelig
Jack Hansen merkt dat veel mensen nog graag een goede wijn of mooie likeur kopen. “Maar consumenten gaan wel bewuster drinken; meer met mate.” Voor de liefhebbers biedt de Zinderende Zomer actie momenteel leuke aanbiedingen. Daarnaast schenkt de klantenkaart van Gall & Gall veel voordelen. Proost op een mooie zomer!