Keurslager Klaver serveert Klavertje Dekje

24 juli 2020

Stamppot andijvie of kip in zoete pekingsaus, de boerenovenschotel of pasta. Aan jou de keuze. En zo serveert Keurslager Klaver met haar bezorgdienst Klavertje Dekje elke werkdag de lekkerste en meest gevarieerde maaltijden in de regio Dronten.

Al jaren rijden de medewerkers van Klaver rond 17.00 uur langs de vele akkers buiten Dronten om verse maaltijden te bezorgen bij agrariërs in oogsttijd. Juist de coronaperiode leidde ertoe dat vele – voornamelijk oudere – dorpsbewoners ook wel gebruik wilden maken van zo’n service. Zo ontstond Klavertje Dekje, met een kwinkslag naar Tafeltje Dekje. Iedereen mag er gebruik van maken.

Van Hollandse pot tot exotisch 
Klaver-kok Theo Loerakker is enthousiast. “Er is veel belangstelling voor. Het is het gemak dat je zelf niet hoeft te koken en je weet dat je een gezonde en riante maaltijd hebt.” Elke middag gaat Theo aan de slag met de twee recepturen van die dag, waar klanten de keuze uit hebben. “Dat is vaak iets van de Hollandse pot en iets ‘buitenlands’, zoals een pasta of rijstgerecht. “Maar de stamppotten of gerechten met een aardappel, groente en stuk vlees zijn toch de favoriet”, weet de kok. 

Voor de hele week bestellen
Elke maandag voor 8.00 uur kun je voor die week je keuze maken en bestellen. Soep en een toetje kun je los bijbestellen. Bij vijf maaltijden per week zijn er geen bezorgkosten. Vervolgens wordt de maaltijd tussen 17.00 en 18.00 uur warm bezorgd. “De reacties zijn positief”, weet Theo: “Laatst vroeg iemand me of ze meerdere placemats met daarop het maandmenu mocht meenemen voor een paar vriendinnen. Dat is goed om te horen!”

Proberen & proeven? De eerste maaltijd is gratis! Bekijk de placemat zelf eens. Wil je meer keuze? Stel dan vanuit de Meat & Meals toonbank in de winkel zelf je gerecht samen!