Keurslager SuyderSee breidt uit

18 november 2022

De vestiging van de Keurslager aan Het Ruim in stadscentrum SuyderSee is al vele decennia een vertrouwd gezicht in Dronten. Ondernemer Klaas de Wal nam het bedrijf enkele jaren geleden over van zijn toenmalige werkgever en zette het aanvankelijk op dezelfde voet voort.

“Als ambachtelijke slager zijn wij naar onze klanten verplicht om ons te onderscheiden met de kwaliteit van ons vlees. Dat zal altijd zo blijven”, aldus Klaas de Wal die de winkel sinds kort onder de naam Keurslager SuyderSee voert.

Ook op de markt

Ondertussen ziet ook hij dat het consumentengedrag verandert. “De zekerheid dat je met een mooie slagerij continuïteit in je onderneming hebt, is er niet meer.’’ Daarom breidde Klaas heeft zijn activiteiten de laatste tijd uit. Met bijvoorbeeld een moderne gekoelde marktkraam waarmee hij wekelijks op de markt in Emmeloord en Kampen staat. “Wij bieden daarmee de keurslagerkwaliteit dicht bij de consument, ook in de regio. Dat is ons doel.” Om zeker te zijn van de kwaliteit koopt Klaas bij voorkeur in bij lokale veehouders. Hij wil eerst zien wat er in de stal staat en het pas daarna verwerken tot de heerlijkste vleesproducten.

Cateringtak fors uitgebreid

Daarnaast ontwikkelde De Wal de laatste jaren een professionele cateringtak. Die verzorgt in de wijde omtrek kleine en grote evenementen van meubilair, aankleding, drank en de heerlijkste ingrediënten en gerechten. “Catering is weliswaar een ander vak dan de ambachtelijke slagerij, maar doordat wij ruime ervaringen hebben met het bereiden van verse maaltijden was de stap snel gezet.” 

Nu ook wild online

Nieuw is de webshop www.wildproducten.nl voor de beste kwaliteit wildproducten. Het wild dat in natuurgebieden gecontroleerd wordt afgeschoten om de flora en fauna in evenwicht te houden, verwerkt De Wal in de slagerij tot passende porties en biedt die online aan. “De webshop brengt wild dichter bij de mensen. De kwaliteit die ze krijgen is vergelijkbaar met dat van de ambachtelijke poelier. Maar het is veel gemakkelijker te bestellen en leveren.” Zeker met de Kerstdagen voor de deur verwacht De Wal hier een behoorlijke aanloop.