Kwalitaria Dronten heropend – voor burgers met smaak

26 augustus 2020

Heb je het al geproefd, de nieuwe sfeer en inrichting van Kwalitaria Dronten aan het Meerpaalplein? Tip: houd wat ruimte vrij voor hun specialiteit, de heerlijke burgers met vlees van Hollandse bodem.

De broers Jeroen en Robert van Dam zijn blij met de oplevering van hun Kwalitaria Dronten, die deel uitmaakt van de Kwalitaria-keten met zo’n 150 vestigingen in Nederland. “We zijn nu een jaar eigenaar van deze vestiging, en vonden dat het pand na bijna tien jaar wel toe was aan een opfrisbeurt”, vertelt Robert. “Nu voldoen we weer helemaal aan de modernste uitstraling.”

Open sfeer, alle ruimte
De industriële look geeft de ruimte binnen een open, vriendelijke en gezellige sfeer, vindt Jeroen, die samen met zijn broer al jarenlange ervaring in de horeca heeft. “Met ons team van zo’n dertig medewerkers willen we zo gastvrij mogelijk werken. Aan de andere kant merken we ook dat Drontenaren van gezelligheid houden. Dan is het hier aan het Meerpaalplein echt een toplocatie. Met 60 stoelen binnen en 80 terrasplekken buiten hebben gasten hier alle ruimte.”

Voor een beestachtige trek
De klassiekers friet, snacks en maaltijden vind je bij Kwalitaria, maar echt onderscheidend zijn ze met hun fraaie en versgemaakte burgers, waaronder vegetarische. De toppers daaronder zijn volgens Robert toch wel de Bull – voor mensen met een beestachtige trek – en de Crispy Chicken, de krokante kipburger met rode ui, zoetzure komkommer, gegrilde paprika en pittige cocktailsaus. “Allemaal bestelbaar zowel los als in menuvorm. En binnenkort komen ook nog onze eigenbereide spareribs op de kaart.”