Naar binnen of buiten met Kerst, het begint bij Elferink

6 december 2021

Waar lopen we met de kerstdagen op? Natuurlijk sieren een stijlvolle hak of mooie veterboots je voeten, maar wij Nederlanders zijn tegelijk erg praktisch, merkt bedrijfsleidster Corine Korving van Elferink Dronten in de winkel aan De Redepassage.

Waar is veel vraag naar?

“Al sinds het begin van de coronamaatregelen zijn wandelschoenen in. Nu is dat weer actueel, omdat het sporten ’s avonds stilligt. Daarom willen mensen graag naar buiten, om bijvoorbeeld te wandelen op straat of in het bos. Gelukkig hebben we daar veel aanbod in, van de robuuste Lowa of Meindl tot halfhoge regenlaarsjes. Je houdt bij ons droge voeten.”

Hoe loopt het schoeisel voor de feestdagen?

“Omdat ook het uitgaansleven beperkt open is, schaffen mensen minder snel een mooie hak of luxe schoen aan. Die kun je immers toch minder vaak aantrekken, is de gedachte. Voorgaande jaren liepen klanten vanaf een kledingzaak in SuyderSee door naar ons om een leuk laarsje of hakje te passen; dat is nu veel minder.”

Wat is het alternatief?

“Lekker warme pantoffels lopen hard, omdat je toch meer thuis bent. Mensen zoeken vooral naar comfort. En daarin hebben we veel keuze, van synthetische materiaal tot de Warmbats van Australisch merinowol.”

Hoe ziet het straatmodebeeld eruit?

“De boot, de wat hogere veterschoen met dikke zool is populair bij heren, maar ook de chelseaboot voor dames. Qua kleur zie je veel pasteltinten en taupe en gebroken wit. En bepaalde merken doen het nu ook weer goed, zoals Dr. Martens, Rehab, Floris van Bommel of Poelman.”

Waar kunnen kinderen mee thuiskomen?

“We hebben heel veel goede schoenen voor de jongsten, van Björn Borg tot Bunnies en Jochie, van leer tot sneaker. Wat belangrijk is, is dat je op jonge leeftijd al goed schoeisel draagt; een kindervoet heeft stevigheid nodig. Daar adviseren we ook in; bij elk kind meten we de voet op.”

Welke tip heb je als Voetcentrum?

“De PiediNudi is een hele fijne schoen voor mensen met voetklachten; voor steunzolen zijn ze erg geschikt. Ook de Durea is fijn, vanwege de bredere wreef en smallere hiel. Je voeten juichen, als je met dat merk de deur uitgaat. Omdat je voeten wat uitzakken door de jaren heen, verandert je breedtemaat ook. In veel schoenen hebben we los van de lengtemaat ook breedtevariaties.”

Wat is jouw piek op het werk?

“Door op mijn knieën de veters van de klant te strikken. Dan zie en voel ik direct of de schoen goed past. Dat maakt het verschil van ons als Gezond Lopen Adviseurs. We willen ons team nog uitbreiden met een podotherapeut die ook echt voetklachten of -blessures kan behandelen. Want best veel mensen lopen rond met een voetprobleem. Als je dan ‘Bedankt dat je me geholpen hebt, ik kan weer verder’ hoort, daar doe je het voor.”