NynyInk Tattoo & Beauty al helemaal thuis in ‘0321’

24 augustus 2021

Tattoos, fillers, piercings of permanente make-up, Dronten is er klaar voor. “Sinds we open zijn vanaf 1 juni, is het hier enorm druk”, weet eigenaresse Nynke van der Pool van NynyInk, de nieuwste tattoo- en beautyshop in Dronten, aan het Meerpaalplein.

“Een populaire tattoo? Het Dronter telefoonnetnummer hebben we al een paar keer gezet”, vertelt Nynke (29). Samen met een jong team van drie vrouwen en een man, waaronder tattoo-artiesten en piercers, voelt ze zich helemaal thuis in ‘0321’, naast de vestiging in Almere. “De eerste keer dat we hier gingen kijken, vond ik het gezellig. Dit pand is open en ligt ideaal aan het plein. Laagdrempelig dus. Het voelt zo goed dat ik zelfs overweeg hier ook te gaan wonen.”

Mooi plaatje of mooie herinnering

Het kan snel gaan. Acht jaar geleden liet ze haar eerste tattoo zetten, als eerbetoon aan haar overleden oma, moeder en zus. “Nu zit ik er bij wijze van spreken onder. Voor velen is een tatoeage een herinnering. Dat kan van alles zijn. Anderen willen gewoon een mooie afbeelding die ze meenemen. Laatst nog zette ik bij een echtpaar bij beiden eenzelfde illustratie om hun relatie met een tattoo te benadrukken. Elke dag is weer anders, zowel qua mensen, illustraties als behandeling.”

We zijn geen cowboys

Als grafisch vormgeefster achter een bureau vond ze zes jaar terug de vrijheid van allround tattoo-artiest beter bij haar passen. Na een stage en enkele opleidingen durfde ze het ondernemerschap aan. “Ik vind het belangrijk om netjes te werken; we zijn geen cowboys. Dat betekent mensen op hun gemak stellen – “Het kan soms pijn doen” -, vragen naar hun identificatiebewijs en een lijst met medische gegevens doornemen.” 

Alles kan, niet alles doen we

Alles kan, maar niet alles doet het team van NynyInk. “Tot 16 jaar oud moet je toestemming van je ouders hebben, maar we blijven voorzichtig met jongeren tot 18 jaar. Je bent dan immers nog niet uitgegroeid, wat bij een sleeve kan leiden tot een minder mooi resultaat. Met tattoos op gezichten zijn we ook terughoudend op jongere leeftijd; je moet je hele leven er nog mee. Denk er goed over na.”

Laagdrempeliger dan kliniek

Naast het zetten van ‘normale’ tattoos en piercings doet NynyInk nog veel meer, waarmee ze zich onderscheidt. Permanente make-up, littekenweefsel en striae behandelen, haargroeistimulatie, sierraadimplantaten en neuscorrectie. Een piercing kan ook een pijnverminderende werking hebben bij bijvoorbeeld migraine. “Wij zijn in die behandelingen vaak laagdrempeliger dan een kliniek; en we zijn opgeleid om dat te mogen doen. Binnenkort willen we aan de slag met vetreductie en cellulitis.”

Een aanwinst voor Dronten

Hoewel het voor sommigen even wennen was, om een tattooshop in het Dronter centrum te zien verschijnen, is dat inmiddels helemaal veranderd. “We zijn met open armen ontvangen door de horeca en winkeliers in de buurt”, lacht Nynke. “Verschillende medewerkers zijn al langs geweest om iets te laten zetten of bij te laten werken. Ik denk dat we wel een aanwinst voor Dronten zijn.”