Comfortabel aangeklede kerstdagen

8 december 2021

Beige, groen of wijnrood, en vaak in combinatie met zwart, die kleuren zien we deze decembermaand bij de dames veel terug, als we bij Okay Fashion & Jeans binnenkijken. De heren houden het vooral bij blauw, grijs en groen. We gaan voor comfortabel, met een feestelijk tintje.

Bedrijfsleidster Chantal Schraven van de Dronter vestiging aan Het Ruim leidt ons rond. Af en toe zien we tussen de modekleuren nog een glittertje, ijsblauw, of zelfs enkele roze items. “Foute kersttruien hebben we in ieder geval dit jaar niet”, lacht Chantal. “De mode gaat er al vanuit dat mensen best iets leuks willen aanschaffen, maar dat ook na de feestdagen nog willen kunnen dragen. Maatpakken of galajurken vind je bij ons daarom niet, wel comfortabele casual outfits.”

Voor dames – van mantelbroekpak tot grove breisels

Gelukkig is er volop keuze. “Neem deze mooie groene jumpsuit of mantelbroekpak van Vero Moda”, toont Chantal, die ook op Facebook regelmatig kleding showt: “Een warme kleur en zachte stof die je leuk kunt combineren met een satijnen topje. Maar ook sierlijke jurkjes met bloem- of panterprint hebben we, of wat te denken van die lekkere warme grove breisels, die je weer kunt combineren met een leuke rok of broek. Veel vrouwen houden op z’n tijd ook van lekkere oversized kleding, waar je thuis comfortabel in kunt bewegen.”

Voor iedereen – labels die goed zitten

Met populaire merken, zoals Only (& Sons), Vero Moda, Jack & Jones en Jacqueline de Yong weten veel klanten Okay te vinden voor een trendy kwaliteitsartikel en fijne basics. “En natuurlijk hebben we daarin ook volop keuze in jeans. Momenteel is de blush met gefranjerde zoom helemaal in, maar ook de flared, skinny en slimfit doen het nog goed. Vanaf de kleinste volwassenmaten hebben we van alles in huis; ook qua accessoires hebben nog bijpassende sjaaltjes of riemen.”

Voor heren – van Mark Pants tot hoodies

Ook de heren kunnen zich bij Okay in het nieuw steken. “Naast een goede jeans hebben we ook de Mark Pants van Only & Sons, die net wat chiquer staan. We hebben ze in veel variatie, maar die met lichte krijtstreep is met de feestdagen erg stijlvol. En die kun je met zowel een leuke hoodie, trui of blouse combineren, met daaronder sneakers.” Het vijf personen sterke verkoopteam van Okay Dronten heeft zin in aanloop naar de feestdagen. “De etalage is al versierd met guirlandes, in de winkel hebben we een kerstboom. Op een lekker ongedwongen decembermaand!”