“De shopbehoefte trekt weer aan”

25 juni 2020

Hoe is het met de shopbehoefte van winkelend Dronten? Als je het aan multibrand fashionstore OPEN32 aan De Reling vraagt, hebben ze het – gelukkig – weer lekker druk. “Mensen hebben weer zin in jurkjes en korte broeken. En dan is het nog niet eens sale.”

Anoesjka Jager en Lieneke Vrieling van OPEN32 hoeven zich dan ook niet te vervelen. Sterker, ze waren de eerste week van juni de best presterende winkel van de zeventig zaken sterke winkelketen. “Dat is inderdaad bijzonder”, ervaart Lieneke. ““Ik heb het idee dat veel dorpsbewoners de lokale winkels graag steunen door er te kopen, onder het motto ‘support your locals’.”

Passen – “Even iets nieuws kopen”

“Natuurlijk hebben wij ons de eerste weken van de coronacrisis ook afgevraagd, hoe het zou lopen”, vertelt Anoesjka. “Maar al snel zagen we dat consumenten toch wel de behoefte hadden om even iets nieuws te kopen. We hebben in het begin op vrijdagavond wel de mogelijkheid van personal shopping geboden, maar daar was weinig interesse voor.” En zo slaagde OPEN32 Dronten – met vijf medewerkers – erin om de afgelopen maanden vrij goed door te komen.

Meten – “Gezond verstand gebruiken”

De anderhalve-meter-maatregel probeert OPEN32 zo goed mogelijk na te leven, weet Lieneke: “We zouden 25 klanten tegelijk mogen herbergen, maar hebben het op 20 personen gehouden. Toch zie je dan nog dat het best lastig is om die afstand te bewaren. Wij gaan ook uit van het gezonde verstand van de mensen; dat je rekening met elkaar houdt.”

Shoppen – “Een buurtsuper voor mode”

Ondertussen zoeken mannen, vrouwen in de schappen en rekken naar hun jeans, jas, top, shirt of rok. Van het private brand Silver Creek tot G-Star en PME Legend. Nu is de zomermode hot; dieren- en bloemenprints zijn populair, maar ook felgekleurde T-shirts of shorts vind je er, soms met leuke kortingen. Wat OPEN32 uniek maakt? “Het personeel”, weet Lieneke; “je kunt even lekker shoppen combineren met een kop koffie. Eigenlijk zijn we een soort buurtsuper voor leuke mode voor iedereen!”