Vanmorgen nog in de supermarkt, met Kerst gezellig bij jou op tafel

17 december 2020

“De kerstdagen zijn normaal gesproken de gezelligste van het jaar voor ons als supermarkt, maar dit jaar is het toch wel extra bijzonder”, vertelt manager Theo Kalsbeek van Albert Heijn aan de Kop van het Ruim. “Toch hoop ik dat het snel weer normaal wordt.”

Voor de komende feestdagen heeft de supermarkt in ieder geval alle zeilen bijgezet om de klanten ‘volop inspiratie voor je kerstmenu’ te geven. Met Theo Kalsbeek nemen we de mogelijkheden door.

Kan elke klant slagen?

“We hebben bijvoorbeeld kant-en-klare vleesschotels en gemakkelijke aardappel- en groentegerechten die je zo in de oven zet. Daar hoef je niet lang voor in de keuken te staan. Maar voor kookliefhebbers die dagen vooraf al beginnen met de voorbereiding, hebben we ook vele mooie ingrediënten. En voor al die mensen die daar tussenin zitten, hebben we combigerechten, waar je gezellig mee toewerkt naar het diner, maar waar je niet al te veel tijd aan kwijt bent.”

Wat zijn handige gerechten om snel op tafel te krijgen?

“Denk aan een verspakket met alle ingrediënten voor een heerlijke garnalencocktail, of kies voor onze luxe soepen met extra veel ingrediënten. Zo hebben we ook een pakket voor knolselderijsoep, maar ook alles voor een aardappelpreisoep met geitenkaas­croutons. In de Allerhande staan duizenden recepten en ook nog eens handig met de bereidingstijd.”

Wat zijn de trends?

“Naar vegetarisch en vegan is steeds meer vraag en ook daar kunnen we van alles in betekenen. Van een bietentartaar met geitenkaas en gebakken kappertjes, dus echt vleesloos. Verder verwacht ik dat mensen vaker kiezen voor net wat luxere artikelen om het extra gezellig te maken. Maar anderzijds willen mensen misschien juist nu de lokale horeca ook supporten door daar te bestellen.”

Wat zijn de klassiekers?

“Als voorgerecht natuurlijk de carpaccio, die we in veel variaties aanbieden. Als hoofgerecht zal de rollade weer veel gegeten worden, vermoed ik. En de mooie Engelse trifle als dessert zie ik ook als speciaal toetje bij velen op tafel staan. Of anders blijft de tiramisu altijd lekker.”

Heb je nog een tip van de chef?

“Mijn favoriet is de varkenshaas gevuld met brie en met spek omwikkeld. En natuurlijk extra op smaak gebracht met wat kruiden. Oh ja, en kies vooral een lekkere wijn of ander bijpassend drankje met zorg uit. Op de schappen vind je handige advieskaartjes. Dat maakt deze bijzondere Kerst helemaal compleet.”