Vierde editie Havenpleinfestival Dronten

3 juni 2019

Op zaterdag 15 juni is het alweer de vierde editie van het Havenpleinfestival. Deze editie bruist letterlijk van de activiteiten, gezelligheid en artiesten. Het goede doel dit jaar is Dierennoodhulp Flevoland. Met een veiling om 15.00 uur probeert men zoveel mogelijk geld op te halen. De commissie van STADronten is trots op het programma, dat voor iedereen wat te bieden heeft.

Eerste officiële optreden

De kersverse burgemeester Jean Paul Gebben opent het Havenpleinfestival om 13.00 uur.
Het is zijn eerste officiële optreden in Dronten. Vanaf 13.00 uur zijn er voor de kinderen verschillende buitenspelletjes op het plein, mede georganiseerd door Jurgen Zwaan Buitensport die ook op Koningsdag altijd veel kinderen enthousiast aan het bewegen krijgt. Tegelijkertijd beginnen dan de muzikale live optredens en gaat de dansgroep van Shape een optreden verzorgen.

Hollands familiefeestje

Van 14.00 tot 15.00 uur is er een spetterend optreden van Dirk Scheele, de (kinder)ster die met zijn liedjes en tv-programma’s dagelijks op Nickelodeon te zien is in Nederland en België. Dirk Scheele trekt volle zalen met hits als ‘’Ik woon in een huis’, ‘Op de kinderboerderij’ en ‘Broccolirock’. In Dronten komt hij optreden met zijn nieuwe show ‘In Holland staat een huis’, een meezingfeest voor iedereen vanaf 2 jaar.

Om 15.00 uur begint de veiling, met onder andere een uniek shirt gesigneerd door Frans Bauer.
De opbrengst van de veiling gaat naar de stichting Dierennoodhulp Flevoland. Lokale ondernemers en inwoners hebben weer tal van mooie prijzen beschikbaar gesteld.

Genieten van een heerlijk buitendiner met BBQ

Tussen 17.00 en 20.00 uur is het smikkelen en smullen. Er wordt heerlijk gekookt op de BBQ.
Het André Hazes Koor uit Harderwijk komt vanaf 19.00 uur iedereen op het Havenplein in beweging zetten. Het koor zingt nummers van Hazes meerstemmig en wisselt ballads af met swingende uptempo nummers. Een optreden van het André Hazes Koor is er helemaal op gericht om er een gezellige boel van te maken.

Drontense afsluiter als voorproefje op de Meerpaaldagen

Om 21.00 uur barst het feest los met de band Amplifier. De feestband uit Dronten won in 2016 ‘’The Battle of the Bands’ en verdiende hiermee een optreden tijdens de Meerpaaldagen.