William’s werkt aan de winkel en webshop

23 januari 2021

Grijs, zwart, staal, beton en hout, die kleuren en materialen vind je straks bij William’s Fashion for Men. De zaak heeft de lockdown benut voor een verbouwing van Redepassage 21. Zowel de jeansman, als de klant voor state of the art-kostuums gaat zich daar helemaal thuis voelen.

“Het is echt een stoere, complete mannelijke winkel geworden”, beziet William van der Kolk de ruimtelijke inrichting. “Het is voor 90% al af. De eerste reacties via de social media zijn positief.” Eigenlijk was het de bedoeling om de verbouwing pas rond te hebben per 1 september, wanneer de zaak vijftien jaar bestaat. 

Bijna alles zelf gedaan

Maar de dag na de lockdown pakte de ondernemer direct de hamer en schroevendraaier ter hand om alles te slopen en demonteren. “Eigenlijk doen we bijna alles zelf, geholpen door mijn vader en vrienden. Alle stellingen zijn eruit gehaald, de muren gesaust en de vloer geschuurd en in de olie gezet. Al hebben we dat laatste laten doen. In het achterste deel van de zaak is de vloerbedekking vervangen door een betonlook pvc-vloer.” 

Stoere PME Legend sfeer

“Ik heb een interieurstylist overwogen, maar heb de afgelopen jaren zoveel inspiratie opgedaan dat ik weet wat ik wil”, aldus William. “De stoere sfeer van PME Legend spreekt me erg aan.” Dat levert nu dus een compleet veranderd interieur op met nieuwe stellingen, strakke vloer en sterke kleuren. “Voorheen hadden we twee zaken, hier en aan de overkant, die we nu samengevoegd hebben. Dus zowel voor jeans als je kostuum kun je hier terecht.” Die zaak aan de overkant blijft vooralsnog open als outlet. 

Ook online werk aan de winkel

Qua aanbod heeft William’s straks nog hetzelfde in huis, zoals de lijn van PME-Legend, Vanguard of Cast Iron. Overigens kun je de meeste items ondertussen – nu met hoge kortingen – ook vinden op https://webshop.williamsfashionformen.nl/. “We investeren in de winkel, omdat we persoonlijk contact, advies en beleving belangrijk vinden. Maar je ziet ook dat mensen online bestellen. Daar werken mijn medewerkers dus ook hard aan om up to date te houden. Overigens blijven we zelf wel de bezorging doen. Zo onderhouden we het contact met onze klanten.”