Winnaars ‘Take a Shot’ bekend

17 juni 2019

De twee winnaars van de Dronter fotowedstrijd ‘Take a Shot’ zijn bekend. Op zaterdag 15 juni jl. zijn de fotografen Marijn Alons (vakjuryprijs) en Chris Steensma (publieksprijs) bij de outdoor expositie ‘Take a Look’ in stadscentrum SuyderSee in Dronten in de bloemetjes gezet.

Bij de fotowedstrijd ‘Take a Shot’ draaide het om het maken van een foto in de gemeente Dronten. Uiteindelijk is uit de mooie opbrengst van 136 inzendingen een voorselectie door de organisatie gemaakt, waarbij 38 foto’s overbleven. Deze hebben van medio mei tot medio juni een mooi plekje gekregen in de outdoor expositie ‘Take a Look’, in hartje SuyderSee. Deze trok veel bekijks.

Publieksprijs: een stille winkelstraat

Maar liefst 2.758 stemmen zijn vervolgens online en via stemformulieren binnengekomen. Het publiek beoordeelde de foto van Chris Steensma met maar liefst 343 stemmen als meest aansprekende. Chris maakte met zijn nachtelijke opname van De Reling in Dronten indruk; de symmetrie en verbeelde stilte van de bekende winkelstraat spraken veel mensen kennelijk aan.

Vakjury: bloemrijke kleurschakering

De vakjury, bestaande uit Mischa Massink, Koos in ’t Hout en Anne van Amsterdam, koos voor de foto van Drontenaar Marijn Alons. Hij wist de jury te imponeren met het beeld van een Dronter tulpenveld aan de Cellebroederpoort tegen een ondergaande zon. “Een herkenbaar beeld uit de regio,” vond de jury, “met een mooie kleurschakering van paars en blauw gescheiden door felgeel zonlicht. De compositie, belichting en beeldvulling met oog voor detail maken dit de winnende foto.”

Shoptegoed en bloemen cadeau

Zowel Steensma als Alons kregen daarmee beiden € 500 shoptegoed overhandigd door jurylid Anne van Amsterdam. Onder de stemmers is ook € 100 shoptegoed verloot; de gelukkige winnaar hiervan is Hugo Snijder. Ten slotte kregen alle aanwezige deelnemers een mooie bos bloemen van Anemoon als dank voor hun inzending. Samen hebben ze laten zien hoe mooi de gemeente Dronten is.

Alle deelnemende foto’s nog een keer bekijken?