Visspeciaalzaak Ras maakt de vis nog lekkerder!

24 januari 2020

“Wat een aanwinst voor het stadscentrum”, de duim van een klant gaat omhoog. En zo krijgt Hessel Ras – zonder ernaar te vissen – voortdurend complimenten over zijn nieuwe zaak, sinds 8 januari aan De Kiel. Wij proeven even mee van de sfeer én van de kibbeling!

“We zijn heel blij met deze mooie zichtplek hier aan De Kiel”, vertelt Hessel Ras tevreden. De voormalige kiosk aan de overzijde voldeed niet meer aan zijn wensen, vandaar een nieuwe stek, die met twintig leuke zitplekken volop plek biedt voor een rustmoment. “Natuurlijk wilde ik graag in Dronten blijven; sinds 2001 zaten we hier al en de mensen hier houden van vis. Juist ook het contact met de klant vind ik eigenlijk het leuke van dit werk.”

“Neem onze huisgemaakte zalmsalade”

Met de verhuizing heeft het zes personen sterke team ook de menukaart een impuls gegeven. Wat te denken van complete plates inclusief frites en kabeljauw of zalm en het nieuwe ‘12-uurtje’ waarmee je voor € 9,95 al een lekkere lunch inclusief garnalen, paling en stokbrood hebt. “Of proef anders eens van onze huisgemaakte zalmwraps of zalmsalade”, vult medewerkster Jannie vanuit de keuken aan. “En dan met onze zilte cocktailsaus, waarvan het recept van ons is.” Maar ook voor sushi levert Ras de dagverse – dus rauw eetbare – tonijn en zalm aan de klant.

Kibbeling, van kabeljauw natuurlijk

Maar natuurlijk komen de meeste klanten nog steeds voor de kibbeling (echte kabeljauw) en de zoute harinkjes, weet Hessel. “En ook zelf kan ik er amper vanaf blijven, als ik ze aan het schoonmaken ben.” En hij weet waar zijn visproducten vandaan komen, als Ras-echte Urker. “ ’s Morgens om 7 uur ben ik bij de groothandel op Urk, waar de verse vis dan vanaf de kotters al verkocht is op de veiling, de grootste van Europa. “Mijn broers zijn eigenaar van de groothandel, dus ik weet wat ik krijg. Dagvers!”

Visspeciaalzaak Ras
De Kiel 2, Dronten