Action, altijd handig om in huis & tuin te hebben

26 maart 2021

Het duurde bijna twee maanden, maar sinds 10 februari kun je weer je favoriete artikel(en) in de Action afhalen en inmiddels zelf shoppen. Bedrijfsleider Willem Suithoff ziet veel klanten met lijstjes. “Eigenlijk past dat helemaal niet bij Action; bij ons neuzen mensen graag.”

Aanmelden via www.action.com

Keurig netjes staan de klanten voor de Action opgesteld in twee rijen. Links voor de deur de Click & Collect-klanten, rechts de klanten met een winkelafspraak. Een van de zeven aanwezige medewerkers helpt de klant of laat iemand binnen. Willem Suithoff is blij dat er weer klandizie in zijn winkel is. “Action heeft namelijk geen webshop; dat heeft te maken met onze lage prijzen en ook met het feit dat klanten het heerlijk vinden in de winkel zelf te kijken en te voelen.”

…voorzichtig naar binnen…

Toch gaat Action voorzichtig om met de klantenstroom. “We mogen op basis van onze 750 m2 nu 30 mensen binnen hebben, maar we kiezen voor maximaal 24 winkelende klanten met ieder een winkelkar”, vertelt Willem. “Veruit de meeste klanten wachten keurig op hun beurt. En stel dat iemand eens tien minuten te vroeg voor de deur staat, en we hebben ruimte, dan mag je echt eerder naar binnen, hoor. We gaan daar flexibel verantwoord mee om.”

…20 minuten actie…

Vooral theelichtjes, kantoor-, schoonmaak- en knutselartikelen en tuingereedschap zijn populair, ziet de bedrijfsleider. “Officieel heb je twintig minuten, en eigenlijk iedereen lukt dat prima. Sommige klanten zie je regelmatig terugkomen; die zijn iets vergeten of vinden het gewoon leuk om bij ons de winkel af te speuren op zoek naar verrassende producten. Het unieke aan Action is dat we steeds weer iets nieuws hebben; wekelijks komen er zo’n 150 nieuwe artikelen in de schappen. En dankzij onze inkoopkracht kunnen we de prijzen zo laag houden.”

…om gericht te kopen

Het aantal klanten ligt gemiddeld lager dan in normale omstandigheden, ziet William. “Mensen winkelen minder, maar als ze komen, shoppen ze gericht en hebben vaak een heel lijstje met artikelen waarvoor ze komen. We weten onze klanten dus ook onder deze beperkte omstandigheden te verrassen, maar ik hoop dat de maatregelen voor niet-essentiële winkels snel weer wat losser worden.”