Aftrap Tulpenroute Flevoland in SuyderSee  

27 maart 2024

Foto: Patrick Visser

Het startsein voor de jaarlijkse, en dit keer de tiende, Tulpenroute Flevoland vindt plaats op zaterdag 13 april op het Havenplein. Ter ere van het jubileum wordt er een ‘vierde’ route geopend. Naast de wandel, fiets en autoroutes is er dit jaar ook de Tulpen Kunst Route. Deze route is gedurende drie weken in het centrum te volgen. Veertig Flevolandse kunstenaars werken mee aan deze route. Zij exposeren, in een even groot aantal winkels, werken die gerelateerd zijn aan de tulp.

De route door stadscentrum SuyderSee kan op iedere locatie beginnen. Scan een QR-code met je mobiele telefoon en tablet. Hoe verder, wijst zichzelf. De door klankkunstenaar Remco de Kluizenaar gemaakte audiotour zorgt voor een echte geluidsbelevenis. Vanaf 13 april vind je op de website tulpenrouteflevoland.nl ook een overzicht van de geëxposeerde werken.

Opening

De openingsdag van Tulpenroute Flevoland belooft gezelliger dan ooit te worden, omlijst met een breed programma van festiviteiten. De opening door wethouder Siert Jan Lap vindt plaats tussen 12.00 en 12.30 uur. Dan wordt het startsein voor de wandel-, fiets- en autoroutes gegeven, maar ook voor de Tulpen Kunst Route. Hiervoor zal op het Havenplein een kunstwerk van formaat van Patrick Visser worden onthuld. Patrick is een een metaalkunstenaar die uit schroot gigantische JunkArt realiseert. Zijn werk zal gedurende de hele Tulpen Kunst Route te zien blijven op het Havenplein.

Tijdens de openingsceremonie is er natuurlijk ook een muzikale omlijsting en kan je genieten van speciaal voor de opening en audiotour gecomponeerde liedjes, waaronder ‘Een bosje Flevoland’, de door Remco de Kluizenaar gecomponeerde 2024-jingle van Tulpenroute Flevoland.

De Openingsfestiviteiten

Rond de opening van de tulpenroutes zijn er op 13 april allerlei festiviteiten gepland (11:00-15:30). Zo is er op het Havenplein een markt met regionale producten, op het plein aan de Kop van het Ruim de ‘Tulp-Inn’ waar je tulpensiroop kan proeven, kan klimmen, schaken of mee kan tekenen aan het Tulpen Kunst Pad. En op Petit Montmartre (rond de fontein) kan je genieten van live schilderwerk en muziek. Vanaf 15:30 organiseren verschillende lokale horeca een gezellige muzikale voortzetting.