Akke de Boer geeft je huid glans

28 oktober 2021

Het najaar zit in de lucht. Je huid kan daarom wel wat extra aandacht gebruiken. Akke de Boer van de Lijfstijlstudio in stadscentrum SuyderSee weet raad: “Door wat vaker te scrubben, een masker te gebruiken en extra volle gezichtscrème aan te brengen, droogt je huid veel minder uit.”

Akke is specialist in natuurlijke huidverzorging, -verbetering en -verjonging en de uitstraling van mensen. Dat doet ze met natuurlijke en innovatieve producten, behandelingen en specialisaties. Wat haar specialisaties zijn? Van ontharen en ooglidcorrecties tot vetverwijdering. “Door de huid op de specifieke plek met een cryolipolyse-apparaat tijdelijk te bevriezen, breken de vetcellen af. Het is pijnloos en gebeurt zonder verdoving. Het mooie is dat het op termijn toch zo enkele centimeters in je lichaamsomvang scheelt.”

“Even niks hoeven”

“Kan dat allemaal in Dronten, vragen mensen me wel eens. Ja hoor, gewoon aan De Rede.” Al vijftien jaar lang laat de schoonheidsspecialiste vrouwen én mannen weer vol zelfvertrouwen de zaak uitgaan. “Voor veel mensen is het een lekker ontspanuurtje waarin je even niets hoeft. Veel klanten zie ik al jaren. Het leuke is ook dat soms de dochter en kleindochter bij mij in de stoel zitten. Het voelt dan vertrouwd en dat is fijn.”

Seizoen en levensstijl van invloed

Naast ontspanning en je verhaal doen gaat het natuurlijk om de behandeling. “Vaak is dat een manuele behandeling. Dat betekent reinigen, scrubben, verwijderen van oneffenheden, een massage van het gezicht, nek en decolleté en het aanbrengen van verzorgende producten. Je huidgesteldheid is afhankelijk van de seizoenen. Maar ook je levensstijl is van invloed; van roken of veel zonneschijn veroudert je huid. Zelfs de centrale verwarming in huis kan je huid uitdrogen. Met de juiste crèmes kun je je huid gezond houden. Ik werk veel met het natuurlijke merk Absolution en met de fruitzuurlijn van Jan Marini, die ik hier in de winkel verkoop.”

Lijf & stijl, behandeling en thuis

Als schoonheidsspecialiste heeft Akke enige invloed, maar het begint bij jezelf, weet ze: “Veel mensen willen er altijd goed uitzien, soms gevoed door de social media. Maar het is 20% de behandeling in de lijfstijlstudio en 80% de verzorging thuis. Om je huid gezond te houden, moet je dus naast een goede crème ook zelf dingen laten. Lijf & stijl, noem ik het. En daarnaast mogen we ook gewoon ouder worden, hè. Bij een bepaalde leeftijd kunnen rimpels heel mooi staan.” 

Geen fillers, wel natuurlijk herstel

“In ieder geval ben ik niet van fillers en botox; daar wordt volgens mij niemand mooier van. Een ooglidcorrectie of huidlift doe ik wel, omdat de huid zich dan op natuurlijke wijze weer herstelt. Daarbij zeg ik ook altijd dat ik niet kan toveren: jong en strak, zoals op je achttiende lukt ook mij niet. Maar het gaat erom dat mensen letterlijk en figuurlijk weer lekker in hun vel komen te zitten.”