Anemoon, creatieve bloemist vanuit open keuken

24 november 2017

Anneke en Samantha zijn klaar voor de decembermaand in Anemoon

Wat staat er frisser en ruikt er lekkerder dan een verse bos bloemen of mooie grote kamerplant in je huis of werkplek? Ondertussen maakt bloemist Anemoon zich op voor de kerstdagen. Wie knutselt mee met de workshops?

De aanwezigheid van bloemen en planten heeft een positieve invloed op mensen, weet Anneke de Vos van de Dronter bloemenspeciaalzaak van Wim en Coby Manders. “Mensen maak je altijd blij met een bloemetje, voor zichzelf, maar ook als cadeau. Bij ons kun je bijvoorbeeld als bedrijf of particulier een abonnement afnemen waarbij wij wekelijks een mooie bos bloemen bezorgen. En dan snijden we het ook keurig af en schikken het in de vaas. Dat is onze service.”

Groen is helemaal weer terug

Sinds 1980 zit Anemoon op de vertrouwde plek in Suydersee; Anneke werkt al 23 jaar in het zes personen sterke team. Vanuit de ‘open keuken’ kan ze goed contact houden met de klant, terwijl ze ter plekke een boeket kan samenstellen. “Dat vinden klanten ook leuk om te zien. Bloemen vervelen gewoon nooit, je hebt steeds weer nieuw aanbod en trends. Het strakkere aanbod maakt nu plaats voor grotere groene planten of een amaryllis. Groen is weer in in huis en kantoor. Het geeft warmte en gezelligheid.” En twijfelen klanten over een keus bij hun inrichting, dan komt Anemoon eventueel thuis kijken voor passend advies.

Veel Hollandse waar

En natuurlijk heeft Anemoon daar ook de accessoires en decoratie bij, zoals grote rode stenen potten of auberginekleurige vazen. Of neem de grote bolvormige vazen in beperkte serie van Doortje IJpelaar eens. “Daarmee bieden we echt iets moois en onderscheidends. En net zoals dit geldt voor het meeste van onze accessoires en bloemen dat veel uit Nederland komt. Dat past bij ons als duurzame bloemist.”

Meeknutselen met de Kerstworkshops

December en Kerst staan voor de deur, en daar speelt Anemoon creatief op in. Klanten kunnen zich aanmelden voor Kerstworkshops op 12 en 13 december. “Mijn collega Samantha gaat samen met maximaal twaalf personen aan de slag om kerstwerkjes te maken. Hoe maak je dat nu eigenlijk op een creatieve manier? Je kunt je nog aanmelden via onze site.”

Anemoon
Het Ruim 39, Dronten
tel. 0321 – 315 723