Anemoon en de levende touch van warme kleuren en echte geuren

3 december 2020

De levende touch en lekkere geur van echte bloemen en planten geeft je huis deze feestmaand dat echte authentieke gevoel. Bloemenspeciaalzaak Anemoon zit er vol van. 

“Juist als je veel thuis bent, wil je het in je woning lekker sfeervol maken”, vertelt medewerker Anneke. “Met verse bloemen in kleurige boeketten kun je mooie accenten leggen. Denk aan de Euphorbia (wolfsmelk) of Eucharis (lelieachtige), maar ook de kerstster is nog gewild. Het leuke is dat we daar ook mini-exemplaren van hebben in diverse kleuren. En dan is er nog de Helleborus, ofwel de winterroos; eigenlijk is dat dé traditionele kerstplant.” “En vergeet de Amaryllis-bol niet”, vult collega Nikki aan: “Heel leuk om ergens neer te zetten, maar ook als cadeautje.”

Echte sfeer behoeft een krans
Goede sfeer behoeft geen krans, maar de verschillende kransen en kerststukken van Anemoon zijn eigenlijk te mooi om te laten liggen. “We verwerken hierin bijvoorbeeld ook geurend dennengroen en eucalyptusblad”, verbeeldt Anneke: “Je creëert beleving.” En wil je iets bijzonders als accent, kies dan eens voor de Asparagus, een varenachtige kamerplant die opvalt. En ook aan kinderen is gedacht, met diverse cactussen en de pannenkoekenplant.

Weer terug naar warme kleuren
En dan zijn er nog de vele accessoires. “Neem deze leuke ranke handgemaakte Maria-vaasjes, helemaal passend bij de kerstdagen. En we hebben de grote, ronde, kleurrijke en handbeschilderde vazen van Doortje IJpenaar. Toch zie je dat de modekleuren meer gericht zijn op goud, koper, aubergine, oudroze en koraal”, leidt Anneke ons rond, waar kerstbomen-met-een-knipoog gecombineerd worden met kleine bloemvormige vaasjes in schitterend hortensiamotief en mooie grote potten met kerstballen in zachte tinten. Het is vooral het contrast: het zakelijke industriële is dit jaar ingewisseld voor warme kleuren.”