Bakker Bart, ook voor de lekkerste taarten

28 juni 2017

Keuze zat met dagelijks 40 versgebakken soorten broden op de plank. Maar wist je dat Bakker Bart ook de heerlijkste huisgemaakte taarten en vlaaien in de vitrines heeft liggen. Benieuwd? Kom eens proeven tijdens het Food Event.

Detlef ‘Bakker Bart’ Lammers en zijn vrouw Herma zitten helemaal op hun plek in De Binnenloop. Sinds maart is hij franchisenemer van de landelijke keten, waarbinnen hij al op diverse plekken gewerkt heeft, van winkelmanager bij twee andere vestigingen tot opleidingscoach namens het hoofdkantoor. “Toch trok het ondernemerschap in een eigen winkel weer. Toen we deze kans in Dronten kregen, hebben we die direct opgepakt.”

Goed luisteren en volop brood

En het gaat goed, vindt Lammers: de omzet ging direct in de plus. Hoe? “Door goed te luisteren naar de klant en dat te koppelen aan de Bakker Bart-formule. Dat betekent volop beschikbaarheid van producten, goede kwaliteit, optimale hygiëne en een klantvriendelijke houding. Het is een zoete inval in het gerestylede interieur. Van vaste klanten die dagelijks een kop koffie komen drinken tot bedrijven die hun lunchbestelling afhalen en snelle shoppers die een belegd broodje meenemen.

Gratis koffie-uurtje

Met zijn team van twaalf medewerkers maakt Lammers het de klant graag naar de zin. Natuurlijk met brood dat de hele dag door gebakken wordt, maar ook met leuke acties. Denk eens aan de Nacht van Bakker Bart, waar 40 mensen om 5.00 uur ’s morgens een rondleiding kregen van hem. Is dat te vroeg, kom dan langs voor het ontbijt- of lunchmomentje of de gratis koffie tussen 16-18 uur. En heb je geen tijd, bestel dan gewoon online.

Brood is en blijft gezond

De 40 jaar jonge Bakker Bart-keten gaat naast een fris nieuw logo ook met de producten met de tijd mee. “Met brood is niks mis, ook wit brood is gezond”, vindt Lammers. “Alleen is volkorenbrood nog voedzamer. En hier in Dronten wordt dat ook veel gegeten. Verder hebben we veel aanbod in glutenvrije en koolhydraatarme producten, of ons langzaam rijzende Rustiek-brood; extra smaakvol door dat bakproces. En op taartgebied hebben we dus volop keuze. Kom maar proeven!”