Bestel & vier ‘Kerst met de Buren’

17 december 2020

Foto: THUIS eten & wonen / Eva Vanbijlevelt 

Én de lokale horeca steunen, én genieten van een professioneel & heerlijk vijfgangendiner? Bestel & vier dan ‘Kerst met de Buren’. Dit unieke kerstconcept is een spontaan samenwerkingsverband van vijf lokale horecagelegenheden aan De Rede. En ‘t smaakt naar meer…

Starter met rustiekbrood en smeersels, plus een amuse in de vorm van een carpaccio-bonbon (’t Raedthuys).

Elkaar helpen door het samen te doen

Holland, ’t Raedthuys, Pizzeria Stromboli, THUIS eten & wonen en Kwalitaria (van links naar rechts) doen mee met ‘Kerst met de Buren’. Miranda Hoekman van ’t Raedthuys vertelt: “Liesbeth van THUIS vroeg of we als ‘horecaburen’ samen konden optrekken deze Kerst. Anders hadden we misschien allen zelf iets gedaan, maar dit leek ons wel een mooi idee. Je helpt elkaar er ook weer mee.”

Als voorgerecht een miniquiche met spinazie, geitenkaas en serranoham; vervolgens als tussengerecht een paprikasoepje uit eigen glaasje (Holland).

Losse gerechten en gangen, één totaalconcept

De ideeën kwamen op tafel en elk van de vijf werd een gang of toebedeeld. “Daarin vullen we elkaar aan, net zoals we ook hier aan het plein allemaal verschillende zaken zijn. De menukaart bestaat uit allemaal losse gerechten, die we natuurlijk wel wat op elkaar hebben afgestemd, maar je kunt het alleen als geheel diner bestellen.”

Het hoofdgerecht biedt keuze uit een geconfijte eendenbout met cranberrysaus, en stamp van pastinaak en geglaceerde peentjes, of gegratineerde schorseneren met rokerige puree, met groene kruidensalade, krokante schorseneerchips en gebrande hazelnoot (THUIS).

Een dag zelf koken, en een dag lekker bestellen

Gasten reageren enthousiast op het Kerst-concept, weet Miranda. “Ze twijfelen vaak nog of ze twee dagen willen koken en zien ons aanbod dan als een welkom en lekker alternatief. De gunfactor speelt natuurlijk ook een rol. En het is allemaal heel makkelijk thuis op tafel te zetten. Voor sommige gerechten krijg je er nog een bereidingswijze bij, zodat het echt niet mis kan gaan.”

Speciaal voor de kids is er een feestelijk kindermenu met krieltjes, appelmoes en een trio van kip, spiesje en knakworst (Kwalitaria).

Thuis bestellen & op locatie afhalen

Het menu is te bestellen t/m zaterdag 19 december. Op donderdag 24 december staat per restaurant het gang van het menu inclusief bereidingswijze klaar en kun je ter plekke afrekenen.

Mee-eten & genieten? Mail naar reserveringen@thuisetenenwonen.nl, of bel met 0321 – 316 186.

Als nagerecht proef je van onze tiramisu (Stromboli).
Bij de koffie kun je dan nog nagenieten van enkele bonbons (Holland).

In ieder geval wordt het een onvergetelijke Kerst…