(Camping)gasten komen graag in SuyderSee

8 augustus 2018

Met 300 kampeerplekken is Camping ’t Wisentbos een graag geziene gast in Dronten. Hoe kijken de toeristen van de camping (al 33 jaar) naar de voorzieningen in stadscentrum SuyderSee. We vroegen het aan eigenaar Siebrand Travaille.

“Een grote groep – vooral uit Nederland en Duitsland – komt voor het vissen in de Lage Vaart en de Randmeren. En veel mensen, vooral 45+, gaan hier lekker fietsen. Rust en ruimte telt dus, maar je zit ook mooi centraal voor Bataviastad of het Dolfinarium. Zelf hebben we geen campingwinkel, omdat stadscentrum SuyderSee lekker dichtbij is, en gasten daar gratis kunnen parkeren. Dat telt ook mee.”

Gezellig een rondje lopen

“Ik hoor regelmatig van gasten dat ze het een mooi winkelcentrum vinden. Je hebt naast supermarkten veel variatie in winkels en alle aanbod. En het spreekt mensen aan dat het leuk opgezet is en gezellig overkomt. De winkels zitten dicht bij elkaar en je kunt een rondje lopen in plaats van een lange rechte winkelstraat.”

Reünie rond Meerpaaldagen

“Het activiteitenaanbod is prima, vind ik. De koopzondagen en evenementen staan goed vermeld in de media. Natuurlijk zijn de Meerpaaldagen straks weer een hoogtepunt. Veel bezoekers plannen hun verblijf daar wel op. Ook veel oud-Drontenaren boeken dan een standplaats om hier een soort van reünie te beleven.”