‘De boer op’ naar de Dronter Streekmarkt

24 oktober 2019

Op zaterdag 2 november kun je op het Havenplein hartje stadscentrum SuyderSee gezellig de maandelijkse Streekmarkt over. Tussen 11.00-16.00 uur vind je er diverse kraampjes met heerlijke, ambachtelijke producten van Flevolandse bodem.

Ard van Wees is al enkele jaren marktmeester én hij is eigenaar van kaasboerderij De Polderzoom (net voor Elburg). “Ons doel is om de verbinding te leggen tussen dorp en de agrarische bedrijvigheid op het platteland. We willen de bezoekers echt laten proeven wat we allemaal in onze eigen omgeving te bieden hebben. Zo heb ik vaak zo’n tien soorten kaas bij me, die gemaakt zijn van onze eigen koeienmelk. Het leuke is dat ik in onze boerderijwinkel steeds vaker mensen tref die ons op de Streekmarkt hebben zien staan. Die verbinding werkt dus.”

Andere aanbieders op de Streekmarkt, die je kunt treffen:
– Praght Brouwerij met ambachtelijk gebrouwen bier
De Pruimenpot teelt naast pruimen ook appels, bessen, aardbeien en bramen en ze heeft walnoten van eigen bomen. Van al dit puurs maken de deelnemers de lekkerste gerechten, zoals jam, sap en de smaakmaker chutney.
Maatschap Florissen levert appels en sappen.
Hoeve Vredeveld verkoopt eieren en vlees van haar Hereford koeien.
LOT (Leren Ondernemen in de Tuinbouw) is een studieproject van studenten van Aeres Warmonderhof die eigengeteelde gewassen verkopen.

Kom proeven en haal (h)eerlijke ambachtelijke producten van eigen bodem!