De bonbon maakt je kerstmenu compleet

22 november 2023

“Wil je nog een ijsje?” Die vraag wordt tijdens de zomermaanden meestal opgevolgd door een bezoekje aan pannenkoekenrestaurant Holland aan het Redeplein in stadscentrum SuyderSee. Maar het ambachtelijke ijs in allerlei verschillende smaken, maakt in het najaar plaats voor een luxe bonbons. Puur, melk of wit? Welke je ook kiest, het water loopt je al uit de mond als chef Daan je uitdaagt op een keuze te maken.

“Wil je met karamel, framboos of amarene-kers?” De bonbons die Daan laat proeven, komen van een exclusieve chocolaterie in Zuid-Limburg. “Bij een goede bonbon proef je de cacao, in plaats van de suiker. Daarmee onderscheiden onze bonbons zich echt!” weet Daan. Je kiest de bonbons voor bij de koffie in het pannenkoekenrestaurant of… Je neemt gewoon een doosje mee voor thuis! Bij het nagerecht van het kerstdiner bijvoorbeeld. “Daarnaast is het natuurlijk een mooi cadeau voor iedere gelegenheid” vindt Daan.

Metamorfose naar pannenkoekenrestaurant

Holland is al vanaf de start van het nieuwe stadscentrum in SuyderSee te vinden. Eerst als traditioneel pannenkoekenhuis. De laatste jaren, maar zeker na de verbouwing vorig jaar, onderging het een metamorfose van pannenkoekenhuis naar pannenkoekenrestaurant. De knusse hoekjes en het donkergekleurde interieur, zorgen daarbij voor een warme sfeer. “Pannenkoeken zijn nog steeds het belangrijkste op onze kaart,” vertelt Daan. De laatste jaren is de menukaart van het restaurant aangevuld met verrassende variaties op de pannenkoeken én huisgemaakte soepen, frisse salades en traditionele vleesgerechten. En na afloop nog een lekker bakkie koffie? Geniet dan vooral ook van zo’n heerlijke bonbon!