Bakker Bart wint titel ‘Broodje SuyderSee’

1 september 2021

En de winnaar van ‘Broodje SuyderSee is Bakker Bart met het broodje ‘Carpaccio’. Van harte gefeliciteerd met de titel en de fraaie wisselbokaal. En alle proevers en stemmers, jullie bedankt voor je smaakvolle inbreng!

Spannend tot de laatste kruimel

Van 2 juli tot en met 31 augustus jl. kon het winkelend publiek kiezen uit negen deelnemende broodjes van verschillende foodgerelateerde ondernemers uit stadscentrum SuyderSee. Het bleef tot het laatste moment spannend, maar Bakker Bart was de uiteindelijke winnaar van de titel ‘Broodje SuyderSee’. Op de voet gevolgd door THUIS eten & wonen, Gavi en Moellies.

Consumentenstem + vakjury = winnaar

Honderden consumenten hebben hun stem uitgebracht; hun totaalscore telde voor 50% mee. De andere helft kwam tot stand via een deskundige jury: Atty Aalberts (Thee & Bubbels), Madelon Wolsing (De Bezorgde Lunchjuffrouw) en Fernando Postma (CulinaiR&D). Waar het publiek de voorkeur gaf aan het broodje van Bakker Bart, koos de vakjury voor het broodje van THUIS. De complete eindrangschikking bij beiden gaf de doorslag voor de winnaar.

Juryoordeel: “Het hapte lekker weg”

De jury kon zich toch zeker in het winnende ‘Broodje SuyderSee’ vinden: “Het broodje van Bakker Bart was heerlijk, met veel pesto, pijnboompitjes en kaas erop. Het hapte lekker weg en de prijs is gemiddeld. In onze beoordeling op presentatie, prijs en smaak kijken, vinden wij het THUIS-broodje het beste en het lekkerste. Het klopte helemaal, maar het is wel het duurste broodje.” 

SuyderSee? “Breed en lekker aanbod”

Terugkijkend is de jury tevreden over het totale aanbod: “De negen zaken hebben echt hun best gedaan om iets lekkers neer te zetten. Het mooie is ook dat je goed kunt zien en proeven, van welke zaak het broodje komt. De verschillende smaken en accenten van de zaken komen mooi terug. Het aanbod in SuyderSee is al met al breed en lekker.”

En wat zegt Bakker Bart?

Melissa Kroes van Bakker Bart is ontzettend blij met de titel en de wisselbokaal: “Vooral omdat we het niet direct hadden verwacht. Er zaten zoveel mooie broodjes tussen. Onze ‘carpaccio’ wordt al jarenlang veel gekocht door onze klanten. Het is waarschijnlijk de combinatie met pesto en kaas; wij doen er als extraatje nog een lekkere truffelmayonaise of mosterd-dilledressing over. Op een Vitaal volkoren Bartje of Jungle Bartje is dat heerlijk. Vooral ben ik trots op mijn team en blij met alle stemmers. Ik denk dat ‘Broodje SuyderSee’ voor zowel klanten als ondernemers goed in de smaak viel.”

Wij danken alle deelnemende ondernemers voor hun smaakvolle inbreng in deze eerste editie van ‘Broodje SuyderSee’: Bakker Bart, Gavi, HEMA, Keurslager Klaver, Kippie, Kwalitaria, Moellies, THUIS eten & wonen en visspeciaalzaak Ras.