De lokale horeca heet je hartelijk welkom!

3 juni 2020

Sinds begin deze week is de horeca in Dronten weer open. Misschien heb je al genoten op een van de terrassen in en rond stadscentrum SuyderSee. Nu het even wat minder mooi weer wordt, zit je binnen ook prima. We ‘geven’ even een rondje. 

Wat zijn de regels? 

Binnen mogen maximaal 30 gasten zijn; reserveren is verplicht. In een checkgesprek wordt ingeschat of je bezoek risico’s oplevert. Op de terrassen zijn meer personen welkom en geldt geen reserveringplicht. Per huishouden mag je met meerdere personen aan tafel zitten; in alle andere gevallen geldt een afstand van minimaal 1,5 meter, waarbij je altijd aan een tafel moet zitten.

Hoe zit het in SuyderSee?

Ondernemers in stadscentrum SuyderSee hebben er weer heel veel in iom om je te ontvangen, zo leert een rondje door het centrum. Bij THUIS eten&wonen bijvoorbeeld kun je genieten van de nieuwe lunch- én dinerkaart. Op het terras vind je tweepersoonstafeltjes, maar huishoudens kunnen er ook terecht. Ook Moellies heeft een nieuwe menukaart; met mooi weer zit je lekker beschut op het uitgebreide terras op het Havenplein. Even verderop kun je bijkomen bij Gavi Lokaal; buiten op de fijne loungebanken, in de zaak is het weliswaar kleinschalig, maar ook daar heb je genoeg ruimte. In de Redepassage ziet ook lunchroom De Pionier er weer naar uit om haar gasten binnen en buiten te mogen bedienen; vijf terrastafels staan gereed. Niet alles gaat al open: hoewel De Meerpaal deels weer open is, blijven het Grand Café en terras voorlopig nog gesloten.

Op een gezellig en veilig koopweekend! De Dronter horeca heet je van harte welkom.