De Pionier:van Red Velvet tot Oma’s cake

27 juli 2019

Lekker, die lichtrood gekleurde latte machiatto Red Velvet, met bietensap met daarop slagroom en witte chocoladesiroop. En ja, die huisgemaakte witte chocolade cheesecake met frambozengelei combineert daar prima bij. Laat die smaakverrassingen maar over aan het team van De Pionier.

Normaal gesproken kun je er prima terecht voor een lunch met een gezonde carpaccio-salade, (een van de veertien) tosti’s, uitsmijters, gebonden soepje of lichte bouillon, maar wij komen rond koffietijd aan. En we hadden ook kunnen gaan voor de ijskoffie, warm aanbevolen door bedrijfsleidster Sandra Arkema: “Mijn tip is twee bolletjes mokka-ijs, en een dubbele espresso erover heen. Heerlijk!” Pionieren met smaken is een hobby van Sandra: “Ik verzamel ideeën en ga daar mee experimenteren; het is een uitdaging om gasten eens iets nieuws te laten proeven.”

24 smaken Italiaans ijs

Nu is het met dik 30 graden Celsius voor velen eigenlijk te warm om te winkelen, vertelt Sandra, maar De Pionier heeft natuurlijk ook heerlijk Italiaans ijs! “Geef ons maar een graad of 20 tot 25. Dat is prima.” De ijsbar in de Redepassage telt maar liefst 24 smaken, van vanille tot en met noviteiten, zoals caramel crunch of crème brûlée-ijs. En voor de kids is er roze kauwgomijs en geel-blauw gekleurd minion-ijs. “Een andere nieuwe smaak, Oma’s cake, is een echte hardloper. Je proeft het laatste restje cakebeslag van vroeger weer een beetje.” En voor de liefhebbers van meer – en glutenvrij – ijs is er altijd nog de ijscoupe; een mooi glas met vier bolletjes naar keus.

Van High tea tot Koopavonddiner

Het negenhoofdige Pioniers-team van eigenaar Iwan Schilder is al negen jaar lang een graag geziene gast in SuyderSee. Met 60 stoelen binnen en 24 onder de overdekte Redepassage biedt ze vaste koffiedrinkers, feestvierders, of lunchgenieters altijd wat lekkers. Wat te denken van de High tea’s, of op vrijdagavond de dinerkaart met bijvoorbeeld schnitzels, kipsaté en frites. Met een wijntje of biertje erbij op het terras of binnen is dat toch genieten?! We komen later terug!