De (zomer)boodschappen van Jumbo Dronten De Binnenloop

25 mei 2021

Heb je het boek Historisch Dronten al (vol)? Je hebt nog tot 23 juni om stickers te verzamelen. Als het aan bedrijfsleider Jurgen van Dommelen van de Jumbo-vestiging in stadscentrum SuyderSee ligt, is de actie een geslaagde boodschap: “Zo kunnen we als supermarkt weer wat terugdoen voor de klanten.”

Voor ál uw boodschappen – “Producten spiegelen”

Waar Wim en Bas Bleeker de Jumbo aan de Wardhof in Dronten-Zuid runnen, is Jurgen (32) al een jaar het gezicht van De Binnenloop. Je merkt dat het een familiebedrijf is, dat persoonlijk met haar medewerkers en klanten omgaat en midden in de samenleving staat. Het mooie van dit vak is dat geen dag hetzelfde is. Je bent sociaal bezig en resultaatgericht. Ik kan nog steeds genieten van producten te spiegelen, zodat de klant goed overzicht heeft.”

Uw wensen staan centraal – “Boek vol herinneringen”

Om het 30-jarig ondernemerschap van de familie Bleeker te vieren, hebben de twee Jumbo-supers de verzamelboek-actie opgezet. Met circa 200 afbeeldingen is het een boek vol herinneringen. Bij elke €10,- boodschappen krijg je een pakje met vier stickers. Het boek is populair, weet Jurgen: “Waar we normaal gesproken acties voor jongeren hebben, komen nu vijftigers langs met de vraag of ze voor hun ouders de stickers mogen.”

Service met ’n glimlach – “Elkaar aanvullen en versterken”

Of er nu echt klanten speciaal voor het boek naar de Jumbo komen? “Klanten kiezen vaak voor een winkel, waar je je vertrouwd voelt. Daarbij zijn we een centrumlocatie, waarbij klanten hun boodschappen vaak combineren met shoppen. Het mooie in SuyderSee is dat je volop keuze hebt voor je boodschappen. Dat juich ik alleen maar toe, want ik denk dat we elkaar allemaal aanvullen en versterken.”

Vlot winkelen – “Ferrari rijden met Vaderdag”

De kracht van Jumbo is de combinatie van service, prijs en beschikbaarheid van zowel A- als huismerken, vertelt Jurgen. “En we proberen met leuke acties in contact te blijven met onze klanten. Voor Vaderdag bijvoorbeeld organiseren we de ‘Leukste papa van Dronten’, waarbij de winnende vader in een Ferrari mag rijden.” Kun je je een beetje Max Verstappen voelen, die gesupport wordt door Jumbo.

Vers is ook écht vers – “Kant-en-klare borrelschalen”

Een sportieve zomer wordt het sowieso met het EK Voetbal (met de Juichcape van Jumbo) en de Tour de France met Team Jumbo-Visma op de fiets. En de super speelt er handig op in met een nieuw product, de borrelschaal. “Dat zijn kant-en-klaar pakketten met bijvoorbeeld carpaccio, worstjes en kaasjes die we zelf vers bereiden in onze keuken.”

Euro’s goedkoper – “Maak kans op Monopoly-spel”

Ook voor de nazomer heeft Jumbo Dronten al iets in petto: een Dronter Monopoly-spel waar je voor kunt sparen en die je met korting kunt verkrijgen. “Dan zitten we met z’n allen immers weer lekker knus in huis, en wat is er dan leuker om zo’n spel met lokale straatnamen te spelen.”