E-bike-winnaar Willem de Graaf: “Ik heb direct een fietshelm gekocht”

23 februari 2021

Een van de winnaars van de twee Winkel&Win-hoofdprijzen, een Gazelle e-bike, is Willem de Graaf uit Dronten. Afgelopen dinsdag kreeg hij ‘m overhandigd.

Blij verrast?

“Jazeker. Het bijzondere is dat mijn vrouw en ik pas in september vanuit Lelystad hier naar toe zijn verhuisd. We wonen in een appartement boven de Kop van Het Ruim. Wie had dan kunnen denken dat je dan al in de prijzen valt? Pas toen ik hoorde dat de notaris ons lot had getrokken, geloofde ik het.”

Kunt u de fiets goed gebruiken?

“Ja, want we hebben geen auto. En vanwege mijn COPD-klachten had ik moeite om bruggen op te fietsen. We hadden het al eens over een fiets met ondersteuning, maar daar was het nog niet van gekomen. Toch houd ik erg van fietsen, zoals naar Elburg of Schokland. Gelukkig kan ik ‘m veilig stallen in een overdekte berging. Een fietshelm heb ik al snel aangeschaft, om me veiliger te voelen. Mijn vrouw heeft nu ook al besloten zo’n fiets aan te schaffen. Dan kunnen we samen fietsen.”

Maar voor winkelen heeft u ‘m niet nodig?

“Nee, we wonen boven de supermarkt. Verder gaan we lopend naar de bakker, slager, bloemist en alle andere zaken in de straat. Daar hebben we onze bonnen ook ingeleverd, waarmee we gewonnen hebben. Online koop ik liever niet, maar van winkelen houd ik wel. Nu voor het voorjaar zou ik graag weer in de winkel zomerse kleding kopen. Hier hebben we meer keuze dan in Lelystad. Overigens houd ik mijn oude fiets aan, als stationsfiets, als ik voor mijn werk naar Lelystad reis.”