Je schooltijd begint bij Bruna

16 augustus 2022

We gaan weer naar school en nemen mee… Eerst even naar Bruna voor al je spullen, zoals een agenda, stiften en broodtrommel. De schappen liggen er vol mee, laat Emiel van Doorn, samen met Ronald Derks franchisenemer van de Bruna-vestiging in stadscentrum SuyderSee, ons zien. 

Van kaft en broodtrommel…

Rekbare textielkaften met de leukste designs, met bijpassende textieletiketten, sieren de ingang. En wie van klassiek houdt: ook het good old bruine kaftpapier is weer te koop. Even doorlopen naar de agenda’s en royalere planners die in vele soorten de winkel vullen. Met alle populaire trends op de cover, zoals Formule 1, Spiderman en Paardenpraat. En natuurlijk ook helemaal in, het dinosaurussenthema of de Topmodel-lijn met alles van broodtrommel tot schriften en stiften. 

…tot Flash Card en sleutelhanger

“Ook leuk is deze Flash Card”, laat Emiel zien. “Kleine gekleurde kaartjes die handig zijn om huiswerkopdrachten op te noteren, als geheugensteun. Het is een erkende leermethode. Leuk en leerzaam dus. Net voor de schoolstart is het een komen en gaan van jongeren en kinderen, soms vergezeld van een ouder die op zoek zijn naar leuke artikelen. “Soms hebben ze een checklist bij zich, zodat ze niks vergeten. Bij 15 euro aan gekochte schoolspullen krijg je een sleutelhanger met je eigen naam erop.”

Van romans en thrillers

Mocht je tijd over hebben of boeken voor je lijst lezen, dan heeft Bruna mooie verhalen in huis. “Volwassenen gaan vaak voor romans, zoals die van Lucinda Riley, of thrillers; naast de Scandinavische hebben we nu de populaire Duitse auteur Marc Rabee. En veelgekocht zijn actuele boeken, zoals Het begin van alles, of De meeste mensen deugen. De oudere jeugd kiest tegenwoordig vaak voor Colleen Hoover; haar boeken zijn niet alleen leuk, ook de omslag spreekt tot de verbeelding. En voor de wat jongere lezers hebben we altijd nog de klassiekers, zoals Het leven van een loser of Dogman.

…tot #BookTok

Het leuke is volgens Emiel dat de jeugd ook via social media als TikTok gestimuleerd wordt om ook boeken te lezen. “Kijk eens naar #BookTok, waar boeken worden besproken. Dat spreekt jongere lezers aan, waardoor ze weer meer gaan lezen, of het nu Nederlands of Engelstalig is. Ons voordeel is dat we boeken hebben liggen, maar dat we de meesten ook gelezen hebben. Zo kunnen we goed adviseren of een boek echt leuk voor je zou kunnen zijn.”