Een kijkje in de keuken van… Gavi Trattoria

15 april 2021

Wie is onze gastheer?

Gavi Wijnkopers, gevestigd aan De Reling 10 sinds 2010. Lisette, Marco, Jonquille en Marit (v.l.n.r.) delen vanuit de wijnwinkel en Trattoria hun passie voor wijnen en alles wat verder ter tafel komt. En dat is allemaal gewoon lekker.

Een trattoria, wat is dat?

“Het is de Italiaanse naam voor een horecagelegenheid die net wat informeler is dan een restaurant. Het is een combi van restaurant en traiteur, waar we een eigen draai aan gegeven hebben. Begin april hebben we het rechterdeel van onze zaak daarom heringericht met een gezellige zithoek, te midden van al onze lekkere delicatessen die je bij ons binnen of straks weer op ons terras kunt proeven. Of die je mee kunt nemen als borrelplank to-go of borrelbox om cadeau te doen.”

Welke lekkernijen moet ik aan denken?

“Dat zijn fijne zoetigheden, zoals noga en amandelkoekjes of chocola van Brouwer uit Lelystad. Ook hebben we Spaanse fuet, Italiaanse olijfolies die getapt kunnen worden, Italiaanse pasta’s, pesto, olijven of van dichterbij de kaas van De Polderzoom uit Dronten. Maar eigenlijk is gewoon alles lekker; je gaat nooit de deur uit zonder een aankoop!”

En die lekkere notengeur in de zaak?

“Ja, die komt van onze nieuwe bar met twaalf soorten noten. De Gavi-mix bijvoorbeeld is een lekkere met amandel, cashew, pecan en vliespinda’s. En alles zelf gebrand, wat ontzettend lekker ruikt, maar ook nog eens heerlijk vers en knapperig smaakt. En elke dag een handjevol ongezouten nootjes is heel gezond. Dus ook als je niet van wijn houdt, kun je heel laagdrempelig bij ons slagen.”

Hoe zit het met de wijn?

“Die hebben we, van soepel tot vol. Het is weer tijd voor de rosé. Daarvan hebben we een mooie aanbieding staan: een doosje Rosapasso van zes flessen, waarbij je een fraaie magnum-fles van 1,5 liter cadeau krijgt. Het zomerfruit springt er uit, zo lekker, die fles komt heus wel op. Sowieso is onze aanbiedingsstraat met mooie actiewijnen een aanrader om eens langs te lopen.”

Dus echt zin in het voorjaar?

“Als wijnwinkel vallen wij onder de essentiële winkels, waardoor we vrij toegankelijk zijn, dus het glas is wat ons betreft halfvol. Maar zeker hebben we weer zin om gasten op het terras of binnen te kunnen bedienen en ze blij te maken, met bijvoorbeeld een focaccia met olijfolie of pesto en mooie wijn erbij. Of probeer onze nieuwe bieren eens, zoals de Vlaamse ‘Dochter van de Korenaar of een Estlandse Põhjala craftbeer. Zoveel mensen, zoveel wensen. Echt iedereen slaagt en geniet bij ons.”