Een kijkje in de keuken van Moellies

29 januari 2021

Wie is onze gastheer?

Café-restaurant Moellies aan Het Havenplein 2 in SuyderSee. Team Moellies bestaat uit Perry en Agnes de Moel en een aantal medewerkers. Agnes neemt ons mee in haar nieuwste concept.

Hoe laten jullie ons de aandacht proeven?

“Voor dit weekend kunnen klanten een Koolhydraatarme Smulbox – vol met lekkernijen – bij ons bestellen. Die bezorgen wij dan zaterdag 30 en zondag 31 januari rond 11.00 uur bij je thuis.”

Hoe ben je daar zo opgekomen?

“We hebben de afgelopen maand al uitgepakt met de Winterbox met lekkere winterse gerechtjes. Eigenlijk is het gebaseerd op onze high tea waar we altijd veel reacties op kregen. Omdat ik zelf ook geen koolhydraten eet, vond ik de Koolhydraatarme Smulbox wel een leuk concept. De essentie is  dat je voedingsmiddelen die een grote hoeveelheid verteerbare koolhydraten bevatten, zoals brood, pasta, aardappelen en rijst, worden beperkt.”

Wat zit er allemaal in de Smulbox?

“Van een soepje en diverse kleine gebakjes tot hartige hapjes en een toetje in de vorm van tiramisu. Dat serveren we compleet met een smoothie van spinazie en avocado. Daarbij hebben we zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van verantwoorde producten, zoals amandelmeel en zoetstof. Ook maak ik veel gebruik van eieren, kaas en zacht fruit, zoals bessen.”

Hoe reageren klanten?

“Het leuke is dat veel andere klanten deze Smulbox ook graag proberen, hoor en lees ik in de reacties. We hebben al veel nieuwe bestellingen. Gezond en bewust eten spreekt kennelijk aan. Natuurlijk, het is soms een andere smaak, maar dat went snel.”

Wat moet je zeker proeven?

“Mijn collega houdt erg van de fudge, Perry gaat voor de kersenmonchou en mijn favoriet is de tiramisu. Maar eigenlijk moet je het gewoon allemaal proberen. Je kunt de Smulbox direct op tafel zetten; de soep, de miniquiche met spinazie en de courgette pizza met mozzarella moet je nog even opwarmen in de oven. En dan smullen maar!”

En wat volgt er binnenkort voor lekkers?

“Straks rond 14 februari gaan we weer iets doen met een Valentijn-box. Dat wordt vast iets met hartjes, veel rood en misschien wel eetbare bloemetjes.”