Een kijkje in de keuken van THUIS eten&wonen

23 oktober 2020

Wie is onze gastheer?
THUIS eten&wonen aan De Rede 45 in Dronten. Chef Harm-Jan Huttinga werkt er samen met een keukenteam van 5 personen om het de gasten vanuit de open keuken naar de zin te maken. “Persoonlijk contact is voor ons belangrijk en leuk. Dat is nu wat lastiger, maar via onze social media hebben veel nieuwe klanten ons nu ook ontdekt. De positieve reacties zijn goed om te horen.”

Hoe geven jullie het THUIS-gevoel nu vorm?
“In de zaak eten kan helaas nu even niet, maar wel kun je complete diners of losse gerechten bestellen. Een dag later bezorgen we in Dronten – gratis – thuis. Je hoeft de voorbereide gerechten alleen nog maar even in de oven te zetten. Met de handige handleiding erbij staat het allemaal snel op tafel. En wil je echt gemak, dan kunnen wij bijpassende wijn en servies meeleveren.”

En, wat schaft de pot?
“Elke week wisselen wij onze menukaart. Het is altijd iets bijzonders, met keuze uit vis, vlees of vegetarisch. Met onze houtskooloven krijgen al die gerechten een heerlijke geur en smaak. Dat geldt voor onze kippenbouten, maar ook voor onze hamburgers. Zelfs mosselen bereiden we erin. En daarnaast kun je nog kiezen uit lekkere soepen en heerlijke desserts. We maken graag gebruik van lokaal product, maar bovenal geldt: het moet goed zijn.”

Wat moet je ook zeker eens proeven?
“Onze appeltaarten en frambozentaarten! Als ik een foto ervan op Facebook post, is ‘ie zo weg. En vergeet onze fijne take away-coffees van BOOT niet. Die kun je nog steeds afhalen, net zoals je onze koffie in verschillende verpakking – gemalen of als bonen – bij ons kunt kopen. Het leuke is ook dat veel klanten langskomen voor onze diverse soorten olijfolie en azijn om er zelf mee te koken. Op die manier haal je onze THUIS-sfeer een beetje bij jou thuis.”

Waarin onderscheidt THUIS zich nog meer? 
“Dat is natuurlijk onze woonwinkel, waarmee we letterlijk verbonden zijn. Veel klanten kijken daar vaak even rond, en andersom werkt het ook zo. Eten en wonen liggen letterlijk in elkaars verlengde. Dat begint bij mooi servies en leuke interieurartikelen, maar je kunt ook je woning laten restylen of via ons zelfs laten verbouwen. Mijn partner Liesbeth en collega Inge zijn daar druk mee, van verkoop tot interieurontwerpen. Mensen maken het thuis steeds gezelliger. Daar werken we met onze gerechten en service graag aan mee.”