FRIS. Conceptstore maakt Dronten nog mooier

21 februari 2020

Lekker, even bijkomen met een matcha latte en flatbread met homemade pesto in de zithoek bij FRIS. Conceptstore aan De Rede. Of struinen tussen de leuke spulletjes. Maar natuurlijk kun je er ook gewoon terecht bij de beauty en browbar, hairstylist of pedicure.

“Zo zien we het graag”, vertelt barista Patrick Bleijenberg van het tien medewerkers sterke FRIS., dat sinds eind 2018 in haar mooie winkelpand zit. In januari jl. pakte ze nog de prachtige Dronter titel Detaillist van het jaar 2019. “We zijn met onze conceptstore ook een detaillist, waar je een heerlijk moment voor jezelf vindt, maar ook lekker kunt zitten met iets lekkers. En zeker zo belangrijk, we willen er met onze artikelen en beautyaanbod voor iedereen zijn, jong en oud, man en vrouw.”

Groen, eerlijk en diervriendelijk

De menukaart aan de muur biedt van alles, van een espresso macchiato, verse munt-honingthee of smoothie en een proeverij van sue bites: gebakjes in de vorm van bananenbrood of carrot cake. En vergeet de salades en flatbreadvariaties niet; zelfs take-away koffie is verkrijgbaar. “Bovenal bieden we groene, eerlijke en diervriendelijke producten, dus geen vlees of vis. Ook onze beautyproducten komen van verantwoorde lijnen, zoals Davines en Oolaboo, of sieraden van het fairtrade merk a Beautiful Story. En we hebben cadeauartikelen van het Nederlandse merk ZUSSS. Conceptmatig past het allemaal; wat te denken van die leuke wollen sokken van Soxx. “Dat sluit weer prima aan bij onze pedicurebehandelingen”, motiveert Patrick.

Hecht team van vier ondernemers

De vier ondernemers achter FRIS. zijn naast Patrick (barista) de dames Marjon van Bemmel (pedicure), Esther Bleijenberg (schoonheidssalon), Kelly Peters (haarstyliste). “Allemaal hebben ze eigen ruimtes om in te werken, maar met elkaar vormen we wel een hecht team dat af en toe ook helpt in de bediening of bij het inpakken van een cadeautje”, vertelt Esther die aanschuift. “In de zomer serveer ik ook wel eens op ons terras aan de overkant van De Rede.”

Huiselijk zonder witte jassen

“Het was best spannend om te zien of ons concept aan zou slaan in Dronten”, kijkt Patrick terug. “Maar in de regio Dronten is hier best behoefte aan, blijkt. Het is lekker laagdrempelig, ten eerste omdat je in de winkelstraat zit, maar ook omdat het huiselijk en sfeervol is. Witte jassen of een wachtkamer kennen we niet. Klanten komen binnen om even gezellig te zitten, rond te kijken, of om op de laptop te gaan werken. Ook dat kan. De naam FRIS. dekt dan ook goed onze lading. Dat is wat het is!”