Ga tijdens #Tulpie-evenement uit je bol in SuyderSee

10 april 2018

Op zaterdag 14 april is het een fleurige boel in stadscentrum SuyderSee in Dronten. Tijdens het event #Tulpie staat de tulp centraal. Kom zelf een bosje plukken of stap in voor de Tulpenroute!

Wat is er leuker dan zelf je eigen bosje tulpen plukken? Daarvoor kunnen bezoekers van SuyderSee, net zoals vorig jaar, terecht in de speciaal aangelegde Tulpenpluktuin aan Kop van het Ruim, ter hoogte van Pearl. Op vertoon van een op deze dag in SuyderSee bestede kassabon ga je naar huis met een van de veelkleurige bloemen van eigen bodem. De in fraaie tulpenjurkjes gestoken tulpendames assisteren graag. Daarna kan het winkelend publiek zich laten vastleggen in een oud-Hollands decor, compleet met klompen, Hollandse muziek en een accordeonist. Altijd leuk voor een foto.

Stap in voor de Tulpenroute

Voor de echte bloemenliefhebbers is er deze dag de Tulpenroute door Flevoland. De bollenvelden liggen er deze weken op z’n mooist bij. De achterzijde van het gemeentehuis naast stadscentrum SuyderSee dient als opstapplaats voor de busrondrit, om al dit mooie van dichtbij te bewonderen. Het thema van de Tulpenroute is ‘100 jaar Zuiderzeewet’. Om 10:30, 12:30 en 14:30 uur zijn er opstapmomenten voor de twee uur durende Tulpenroute door de fraai gekleurde Flevolandse akkers rond Dronten. De kosten bedragen vijf euro per persoon (contant te betalen bij de buschauffeur). Lees hier meer over de Tulpenroute.

Wil je een leuke tegoedbon winnen?

Rondom #Tulpie evenement is ook een win-actie georganiseerd. Maak tot en met 14 april een selfie die in het teken staat van #Tulpie. Post het op Instagram met hashtag #Tulpie of tag op Facebook @SuyderSeeDronten.