(Gouden) Bakkerij Tietema opent nu ook in SuyderSee

22 november 2019

Tietema’s Bakkerijen kon je al vinden en proeven in Biddinghuizen, Swifterbant en in Dronten-Zuid, maar vanaf 25 november is het familiebedrijf ook gehuisvest in stadscentrum SuyderSee. En fijnproevers opgelet: hun Speculaashart is net met ‘Goud’ bekroond. Dat wordt smullen met Sint!

Aan de Kop van Het Ruim 83 (voorheen Pets Place) wil Michiel Tietema – alweer de vijfde generatie sinds 1883 – het winkelend publiek laten genieten van hun producten. Ambachtelijk, maar met oog voor nieuwe smaken: “Naast deze vierde vestiging hebben we ook ons banketaanbod vernieuwd met nog meer aandacht voor pure smaak. Want eigenlijk moet elk hapje van een taartje al zo verrassend zijn, dat de slagroom niet meer nodig is. Natuurlijk kun je onze moorkop of hazelino nog krijgen, maar we hebben nog veel meer lekkernijen.

Thuisgevoel op het ‘versplein’

Met een banketbakker in de winkel wil Tietema enkele dagen per week live laten zien hoe ze hun banketproducten maken. “Daarmee vergroot je de interactie met de klanten en creëer je een stukje beleving in je winkel.” De ‘Dronter Detaillist van het jaar 2018’ is blij met de vele positieve reacties op de komst naar SuyderSee: “Dat voelt goed! Op deze plek tussen verschillende andere verszaken, zoals de slager, groenteboer, visboer en de slijter en supermarkt passen we prima.” De winkelbezetting is bijna rond; zaterdaghulpen ‘met pit’ zijn nog welkom.

Aromabrood zonder toevoegingen

Met zo’n 50 soorten gebak en 50 soorten brood kan de klant z’n hart ophalen. Ook qua brood vernieuwt Tietema: “Ons Aromabrood bijvoorbeeld heeft geen toevoegingen. Het is samengesteld uit alleen meel/bloem, zaden, gist, water en een beetje zout. Doordat we de zaden eerst koken, blijft het lang houdbaar en het smaakt prima.

Smakelijk Sinterklaas Speculaashart

Toch steken twee van hun producten er momenteel met kop en schouders bovenuit: de ontbijtkoek en het in de stijl van Sinterklaas bereide Speculaashart, beiden met goud bekroond door het Nederlands Bakkerij Centrum. “Op alle vijf eisen scoorden wij het best: qua afwerking/verzorging, uitwendige kleur, structuur, eeteigenschappen en natuurlijk smaak. Daar mogen we trots op zijn!”