Hairfriends geeft Dronten haar natuurlijke en warme look terug

2 oktober 2017

Hoe zit mijn haar deze herfst? De modellen van Hairfriends en Loco Mare by Chris laten alle kleuren en coupes aan het publiek zien tijdens het Fashion Event. Een bad hairday? Nergens voor nodig!

Al 34 jaar lang is Jos Oortwijn met zijn acht kapsters een ‘hoofdzaak’ in stadscentrum SuyderSee. De nieuwste haarmode dit najaar? “Eigenlijk zijn haartrends steeds lastiger te voorspellen, omdat je veel influencers hebt, zoals vloggers, artiesten en sporters. Bij de mannen zie je 70’s invloeden door shag kapsels (think Mick-Jagger) weer terugkomen: het mag wat langer, in een natuurlijk, nonchalant model. Of heb je natuurkrul, denk eens wat ‘groter’ haar, zoals de Belgische voetballer Fellaini.”

Veel kleur en 3D coloring

Voor vrouwen ziet de Drontenaar toch vooral veel kleur. Vooral ‘natural brown’ en warme herfstkleuren komen in. En het moet natuurlijk vallen. Daarnaast komt Hairfriends met iets nieuws, 3D coloring het liefst in combinatie met een strakke pony. “We knippen in geometrische lijnen en verven hiertussen drie verschillende kleuren, waardoor diepte ontstaat.” Ook de balayage zal het straatbeeld weer opsieren, waarbij verf in highlights-vegen het haar een frisse, natuurlijke aanblik geeft. “Ja, we houden wel van de ingewikkelde kleuring, dus ook voor de nieuwe cool brownes kun je bij ons terecht. Daar zijn we creatief genoeg voor”, weet Jos.

Out-of-the box denken en knippen

Regelmatig krijgt het team training van de Schwarzkopf Academy, die het out-of-the-box denken tot kunst hebben verheven. “Je hebt klanten die weten wat ze willen, maar menigeen vraagt het aan ons. Om toch aan onuitgesproken verwachtingen te voldoen, proberen wij te achterhalen wat je graag zou willen. Sowieso is die aandacht voor onze klanten belangrijk; dat begint bij de boeking, en gaat door via de ontvangst, kopje koffie en behandeling. Maar ook vind ik het belangrijk dat het kapsel thuis met de juiste producten nog net zo te creëren is als wij het doen.”

Collectief laten zien wat je in huis hebt

Hairfriends wil er voor iedereen zijn, jong en oud. Het gemak dient de mens met het online boekingssysteem en de app BarberBooking. “Je kunt ons overal en altijd 24/7 inplannen, en kiezen welke kapster je wilt. Ja, we sluiten goed aan bij nieuwe ontwikkelingen. Vergrijzen doen we zeker niet. Ook tijdens het Fashion Event laten we met acht modellen zien wat er mogelijk is. Dat is ook de kracht ervan: als gezamenlijke winkels laat je zien wat we met elkaar in huis hebt.”

Hairfriends
Kop van het Ruim 79, Dronten
0321 – 31 57 48
www.hairfriends.nl / www.barberbooking.nl/hairfriends