Halloween in SuyderSee

17 oktober 2018

“Trick or treat!” Kijk niet gek op als er vrijdag 26 oktober opeens griezelig verklede kinderen door het stadscentrum lopen die om een snoepje vragen. Het is dan Halloween! Het griezelfeestje, dat is komen overwaaien uit Amerika, wordt steeds populairder in Nederland. Ook in Dronten kun je Halloween vieren. We zetten de leukste Halloween-activiteiten voor je op een rij.

 Trick-or-treat tocht

Op vrijdagavond 26 oktober tussen 18.00 – 21.00 uur is het Halloween Shopping Night met de ‘Trick-or-treat tocht’. Het stadscentrum is helemaal in Halloween sfeer. Kinderen kunnen ‘Trick-or-treat’ bij de deelnemende winkels roepen en snoep incasseren. De ondernemers die meedoen zijn te herkennen aan de bezemsteel, een houten spookje en heksenmuts voor de deur. De Halloween avond wordt natuurlijk helemaal compleet als de kinderen zich in het allermooiste Halloween-outfit naar het stadscentrum verplaatsen. De meest creatieve outfit maakt zelfs kans op een leuke prijs*.

Bibberen in de bioscoop

Meedoen aan de ‘Trick-or-treat tocht’? Kom eerst griezelen in de bioscoop van De Meerpaal met de film Hotel Transsylvanië 3. De film start om 16.15 uur en vertelt het verhaal van een Dracula die het beredruk heeft met het runnen van een luxe resort in Transsylvanië. Daarom trakteert zijn dochter Mavis hem op een cruise met de hele monsterfamilie. De droomvakantie mondt echter uit in een nachtmerrie als dochter Mavis merkt dat Dracula gevallen is voor de charmes van de mysterieuze cruisekapitein Ericka… Na afloop van de film mogen de kinderen naar het stadscentrum gaan om vervolgens te beginnen aan een spannende ‘Trick-or-Treat’. Tickets voor de griezelfilm zijn verkrijgbaar via de website van De Meerpaal.

Halloween-griezel-express

Op koopzondag 28 oktober kunnen alle kinderen gratis een ritje maken in de Halloweentrein, geen enge skeletten maar gewoon pompoenen zodat de allerkleinsten ook in de trein een ritje kunnen maken door het centrum.

 

Durf jij Halloween-weekend langs te komen? De ondernemers van SuyderSee dagen je uit!

 

*De Trick-or-treat wedstrijd zal plaatsvinden via de Facebookpagina van stadscentrum SuyderSee. Tijdens de Halloween avond worden er foto’s gemaakt en geplaatst op deze pagina. Vervolgens kan er gestemd worden op de Halloween-outfits.