Hammer fysiotherapie is verhuisd: enkele beweegtips

23 april 2021

De praktijk van Hammer fysiotherapie is in april verhuisd van De Helling 11 naar De Rede 6. Hier hebben de zes fysiotherapeuten alle ruimte om Drontenaren gezond in beweging te krijgen. En soms is dat ook wel nodig, want thuiswerken heeft twee kanten, vertelt eigenaar Jacco Hammer.

“We zijn blij met de nieuwe plek, die veel ruimer is dan de vorige huurlocatie”, vertelt Jacco die in 2013 begon met zijn praktijk. “We zitten nu in een eigen kooppand aan de zuidkant van SuyderSee, maar hebben een mooi uitzicht op het Meerpaalplein en zijn nog steeds goed bereikbaar.”

Minder sportblessures

Het werkgebied van Hammer betreft fysiotherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie en medische fitness. We zijn gespecialiseerd in orthopedische aandoeningen aan gewrichten en spieren in nek, rug, arm, knie en voet. Hammer is ook betrokken bij de lokale voetbal- en korfbalvereniging ASVD. “Het positieve is dat we veel minder sportblessures hoeven te behandelen”, aldus de fysio.

Meer thuiswerkklachten

“Aan de andere kant zien we door het vele thuiswerken weer nieuwe klachten”, vertelt Jacco. Niet iedereen heeft immers een perfecte werkplek aan de eettafel. Terwijl mensen thuis vaak wel geneigd zijn aan een stuk door te werken. Velen nemen zelfs amper de tijd om te ontbijten; de computer gaat direct aan. Dat continue bureauwerk leidt bijvoorbeeld tot arm-, pols en nekklachten.”

Andere (werk)houding

Dat vraagt een andere (werk)houding, vindt Jacco. “Dat begint ’s morgens al; in plaats van je reistijd kun je eerst even de tijd nemen voor een korte wandeling. Goed voor je lichaam en goed voor je psyche. En ben je zo’n anderhalf uur aan het werk, neem dan even een pauzemoment. Loop tussen de middag bijvoorbeeld een klein rondje. Ja, even winkelen is voor sommigen ook een prima ontspanmoment en ook nog eens een leuk uitje.”