Zomertips van conceptstore FRIS

25 juli 2022

Zonnewarmte is heerlijk, maar hoe bescherm je je huid tegen straling? Schoonheidsspecialiste Karin van de Kerkhof bij FRIS. Conceptstore aan De Rede neemt ons mee in de risico’s en geeft handige tips om heelhuids de zomer door te komen.

Wat is het risico van te veel zon?

“Regelmatig je huid blootstellen aan de zon, en dus de kans om te verbranden, kan tot huidkanker leiden. Dit wordt veroorzaakt door UV-B (burning) en UV-A (aging) stralen. UV-B-stralen zorgen voor het verbranden van je huid en vergroten de kans op huidkanker. UV-A-stralen vergroten die kans en spelen een grote rol in de veroudering van je huid. Zelfs op bewolkte dagen en ook achter glas, zoals in een auto, of in huis, bereiken de stralen je huid.”

Hoe kan ik mezelf beschermen?

“Bescherm jezelf met een goede zonnebrandcrème. Bij FRIS. hebben we de zonnebrandlijn van Comfort Zone; deze is goed voor je huid en milieuvriendelijk. De producten van Comfort Zone zijn vrij van schadelijke ingrediënten en hebben een minimale impact op het milieu.”

Welke factor is aan te bevelen?

“Gebruik factor 30 of 50; het verschil is nihil. Factor 30 beschermt je voor 97% en factor 50 voor 98%. Velen denken dat ze niet bruin worden met een hoge factor, maar dat is niet waar. Het is zelfs zo dat je vaak veel mooier en langer bruin blijft als je je goed beschermt. De factor zorgt ervoor dat je langer in de zon kan blijven zonder te verbranden en dat de straling minder schadelijk is. Als je toch in de zon bent geweest na een zomerse dag, breng dan een aftersun aan. Deze zal je huid verkoelen, kalmeren en hydrateren. Tip, zet je aftersun in de koelkast: dat geeft een extra verkoelend effect.”

Tips tegen de zon

  • Blijf je gedurende de dag insmeren en herhaal dit elke 2 uur.
  • Blijf uit de zon tussen 12 en 15 uur; dan is de straling het sterkst. 
  • Ga zoveel mogelijk in de schaduw zitten en draag een hoedje, pet en zonnebril. 
  • Smeer je weer in als je het water in bent geweest; waterproof zonnebrandcrème bestaat niet.

Hoe beperk ik huidveroudering?

“Breng het hele jaar door een SPF 30 of SPF 50 aan op je gezicht. Tegenwoordig zijn deze crèmes ook nog eens hydraterend en verzorgend voor de huid, en voelen ze niet plakkerig aan. Gebruik voor je gezicht wel een zonnebrandcrème die speciaal voor het gezicht is en niet voor het lichaam. Deze kan je huid afsluiten en daardoor pukkeltjes en puistjes veroorzaken.”

Hoe kan FRIS. je helpen bij huidverzorging?

“De zon droogt je huid enorm uit en heeft extra behoefte aan hydratatie, vocht en herstellende producten. Bij FRIS. geven we advies over wat aansluit op de behoefte van je huid en we zorgen ervoor dat je huid weer gaat stralen en een mooie glow krijgt. We geven behandelingen met de producten van Oolaboo en Alpha H. Dit doen we bijvoorbeeld met een reiniging en peeling. Een peeling zorgt dat de dode huidcellen worden losgeweekt en je weer een gezonde huid krijgt. Ook een masker of een pakking zorgt ervoor dat je huid optimaal kan herstellen en geeft een mooie boost.”

Heb je nog een verantwoorde ‘nabrander’?

“Het is heel mooi om elke zes weken naar een schoonheidsspecialiste te gaan, maar je zal thuis ook aan de slag moeten, om een mooie gezonde huid te behouden. Dat wil zeggen: 2 x per dag je huid reinigen, een mooi serum en goede crème, oogverzorging en vooral ook een goede bescherming met een SPF 30 of SPF 50 toevoegen aan je beautyritueel. Wij zeggen altijd, je SPF is je BFF 😉 Gebruik deze elke dag als laatste stap in je verzorging.”

Kortom, bescherm je huid in de zon én bezoek regelmatig een schoonheidsspecialist. Want zeg nou zelf, een mooie en gezonde huid willen we toch allemaal?