Jannekee gaat ‘retro’ op Fashion Event

25 september 2018

Net even iets nieuws, anders of geks; daarmee wil damesmodezaak Jannekee het winkelend publiek tijdens het Fashion Event in stadscentrum SuyderSee verrassen. Eigenaresse Karen Verheul heeft de modellen al in beeld: “We proberen jong en oud iets herkenbaars te bieden.”

Samen met haar moeder Ada heeft Karen nu de leiding, sinds (tante) Jannie Kanis in 2017 de zaak overdroeg. Op wat aanpassingen in het logo en een nieuwe website na is de winkel en filosofie hetzelfde gebleven: ‘exclusieve en eigentijdse kleding met veel details die voldoet aan de laatste trends’.

Jaren ’70 en ’80 komen terug

Terwijl haar collega’s uit enkele demorekken van een leverancier de nieuwste kledingstukken voor de huisselectie bespreken en selecteren, neemt Karen ons enthousiast mee in de laatste najaarstrends. “Het mooie is dat eigenlijk alles kan en mag. Vooral details uit de jaren ’70 en ’80 komt terug in de mode. De warme kleur bruin zie je veel. We krijgen wijde pijpen en mouwtjes, lange jurken, roezeltjes, veel prints. En wat leuk is, zijn de mannenpakken voor vrouwen, vaak wat oversized. En ook daarop zie je motiefjes terugkomen. Oh ja, en de ruit komt weer terug, net zoals bont bij jassen.”

’Jij bent bij Jannekee geweest’

Naast kleding voor thuis, werk of feestje kun je ook terecht voor accessoires en schoenen bij Jannekee. De stoere boot is hip dit najaar. “Onze kracht is een eerlijk advies, waarbij we je helemaal kunnen stylen. We proberen bijvoorbeeld om verschillende merken met elkaar te combineren tot een mooi setje. Dat is verrassend, waarmee je je stijlvol onderscheidt. Van klanten horen we regelmatig dat ze aangesproken worden op hun kleding: ‘Jij bent bij Jannekee geweest.’ Daar doen we het voor.”

Modellen uit eigen winkel

Op de catwalk wil Jannekee goed laten zien welke combinaties verrassend, maar leuk zijn om dit najaar te dragen. “Veel van onze klanten wilden graag model zijn tijdens het Fashion Event”, vertelt Karen. “We hebben vier modellen gekozen, vrouwen van verschillende leeftijden met gangbare maten gekozen waarin veel bezoeker zich kunnen herkennen. Dat is het leuke van het Fashion Event.”

Jannekee
Het Ruim 79-81
www.jannekee.nl