Jazeker…, Dronten koopt lokaal!

8 april 2020

Door het coronavirus zijn veel inwoners van gemeente Dronten aan huis gebonden. Het verenigingsleven ligt stil, restaurants zijn gesloten en sommige winkels sluiten tijdelijk de deuren. Het overgrote deel van de ondernemers in stadscentrum SuyderSee heeft haar dienstverlening echter fors uitgebreid met mogelijkheden om online te kunnen bestellen, producten af te halen of thuis te laten bezorgen. 

“En dat werkt”, weet centrummanager Leo Hoksbergen. “Eten en drinken blijft nodig, iedere dag weer. Supermarkten voorzien daar ruimschoots in. Maar ook de lokale slager, groenteboer en bakker blijven zich onderscheiden met hun ambachtelijke producten, diensten én persoonlijke aandacht.” 

Consumenten ondersteunen

Met al die extra service blijven de lokale ondernemers de consument ondersteunen is deze lastige periode. Andersom vragen de ondernemers in stadscentrum SuyderSee de consument ook om vooral te blijven kopen in Dronten. Daarvoor is de pagina ‘Koop lokaal Dronten’ toegevoegd aan de website van het centrum. Hierop staan alle initiatieven die de ondernemers hebben opgepakt. Fashion ondernemers bijvoorbeeld organiseren personal shopping, bezorgen setjes kleding die de klant thuis kan passen of openen webshops. Horecaondernemers maken heerlijke taarten, bereiden smaakvolle thuismenu’s en brengen die desgewenst ook bij de mensen thuis. Ook zoeken ondernemers elkaar op om samen leuke gevarieerde pakketjes te maken. “Je ziet gewoon dat iedereen in zo’n lastige periode heel creatief wordt en nieuwe kansen zoekt om de consumenten toch te blijven bedienen.” 

We hebben elkaar nodig

“En het werkt”, weet Hoksbergen. De consumenten waarderen die initiatieven en de ondernemers weten op die manier een deel van hun noodzakelijke omzet vast te houden. “En dat zal nodig zijn. Want een vitaal centrum heeft ook na deze crisis behoefte aan een veelzijdig en onderscheidend aanbod van winkels. Juist daarom hebben ondernemers en consumenten elkaar nu zo hard nodig.”