Bankzaken? Grand café ‘Wilkens’!

21 maart 2022

Het rode bankje naast het pand van Wilkens & Partners nodigt uit om kennis te maken. Want in haar nieuwe hoekpand aan de Kop van Het Ruim – met de allure van een grand café – kun je als consument je financiële voordeel doen. Dennis Wilkens leidt ons rond door zijn RegioBank.

Een nieuw pand, waarom?

“Eigenlijk waren we heel tevreden met De Rede, waar we sinds december 2014 zaten. Maar ik wilde graag samen met Bertil Fels een eigen pand, dat ik naar wens kon inrichten en waar ons team kan groeien. Dat kon hier, in dit voormalige ING-pand, waarbij we prima bereikbaar blijven. Het leuke is dat enkele collega’s, evenals ikzelf, een ING-verleden hebben. Zo is de cirkel weer een beetje rond.”

Wat is de filosofie achter de inrichting?

“We wilden wat moois neerzetten. De pui en alle binnenwanden hebben we eruit gehaald. Als zichtlocatie wilden we een bijdrage leveren aan de uitstraling van het stadscentrum. Onze mooie vitrines bieden veel ruimte om uit te pakken, en de lichtinval is prachtig. De welstandscommissie beperkte ons een beetje betreffende de pui, maar dat hebben we binnen volop gecompenseerd. Het moet vooral winkelbeleving en gezelligheid uitstralen.”

Is dat gelukt?

“Dat denk ik wel. Zo hebben we onze grote zwarte bar meeverhuisd. Het straalt de sfeer van een grand café uit waarin mensen zich welkom moeten voelen. Daarnaast hebben we veel variatie in wandbekleding toegepast, van ouderwets bloemetjesbehang tot met bladgoud bekleed glasvezeldoek. Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van allerhande staalsoorten. Onze interieuradviseur moest me soms een beetje afremmen.”

En de Dagobert Duck aan de muur?

“Ik heb wel wat met kunst. Deze Dagobert Duck tussen zijn geldbundeltjes symboliseert het grote graaien dat je helaas soms tegenkomt in de financiële sector. Het is een beetje zelfspot, maar ook brengt het soms een gesprek met bezoekers op gang.”

Wat is de meerwaarde van de RegioBank?

“Met onze RegioBank kunnen we particulieren en zakelijke klanten – dus ook winkeliers – alles bieden wat je bij een andere bank ook vindt. Wij onderscheiden ons daarbij vooral door ons sociaal ondernemerschap: ‘buurtzaamheid’ noemen we dat. Dat betekent dat we contact houden met onze klanten, maar ook vrijwilligerswerk doen met senioren of geld genereren voor het Oranjefonds.”

Waarvoor moet je echt eens binnenlopen?

“Voor onder andere je verzekeringspakket. Ondernemers en hun werknemers zijn zeer welkom voor al hun financiële producten. Onze kracht is dat we als intermediair onafhankelijk zijn, en dus de beste oplossing voor je kunnen vinden. Dat geldt voor de zorg-, auto- of opstalpolis, maar denk ook eens aan cybercrime. Wat ons onderscheidt is dat we het leuk vinden en ijverig zijn het voor de klant goed uit te zoeken. En mocht het al goed geregeld zijn, zeggen we dat ook.”