Jurylid Mischa Massink: ‘Dronten is fotogeniek’

21 mei 2019

Als ervaren fotograaf in de regio Dronten vindt Mischa Massink het een eer om lid van de jury van Take a Shot/Take a Look te mogen zijn. “Er zaten een aantal verrassende beelden tussen.”

Zelf kreeg Drontenaar Mischa (44) het vak met de paplepel van zijn vader ingegoten, waarmee hij nu alweer twintig jaar samenwerkt in Fotostudio Wierd. “Maar ik heb ook de Fotovakschool gevolgd om het vak te leren.” Dronten heeft volgens Mischa alles in zich om mooi in beeld te brengen. “Dronten is fotogeniek. Denk aan het water in de Randmeren, de bossen, het boerenland, maar ook de sportvelden en de dorpskernen. Je hebt zoveel om in beeld te brengen.”

Storende factoren buiten beeld

Als allround fotograaf maakt Mischa vooral foto’s in opdracht. “Mijn specialiteit is de publiciteitsfotografie, waarbij ik vooral de wensen van de opdrachtgever probeer te vertalen in de foto. Dat betekent goed luisteren naar de klant, en daarbij denk ik ook graag mee in de haalbaarheid ervan. Elke foto heeft dan ook z’n uitdaging. Wat belangrijk is, is dat hetgeen je wilt laten zien erop staat. Maar zeker zo belangrijk is dat je storende factoren buiten beeld laat. Het is dus niet alleen een kwestie van je camera ergens op richten en klikken.”

Beeldvulling, belichting en compositie

Mischa is blij verrast met de opbrengst van de wedstrijd en probeert zo deskundig mogelijk zijn expertise daar op los te laten als jurylid: “De fotografie was vrij, maar had als randvoorwaarde ‘de gemeente Dronten als regio.’ Ik kijk naar de beeldvulling, belichting en compositie. Ook kan ik het waarderen als de fotograaf er de nodige creativiteit in gelegd heeft. Een lucky shot kan, maar ik houd zelf wel van een bijzondere invalshoek of het juiste moment afwachten. We gaan het zien!”