Kerst haal & doe je zelf in huis met Bloeiend Dronten

2 december 2021

Voor net even een andere touch in aanloop naar Kerst moet je bij Bloeiend Dronten zijn. Wat te denken van een ceder-kerstboom of doe-het-zelf-kerststukje. Maar alles met een doel: het in deze tijden thuis toch gewoon gezellig maken.

Jessica Broek en haar medewerkers Hendrika en Janna zijn al maanden druk met de voorbereiding en inkoop. “Gelukkig hebben wij daarom volop bloemen, planten en accessoires in huis en heb je als klant genoeg keuze.” 

Wat is de kersttrend?

“Natuurlijk blijven zilver en rood de traditionele tinten, maar wij doen de dingen net even anders. Bij ons vind je veel goud, maar ook natuurlijke en warme kleuren en materialen, zoals kransen en kerstballen. Het is een wat Scandinavische sfeer; qua stijl sluit het mooi aan bij VT Wonen.”

En de kerstboom?

“Wij hebben de ceder-kerstboom: een leuke in Holland op pot gekweekte boom die je daarna ook nog eens in de volle grond in je tuin kunt zetten. Lekker duurzaam dus. Bij dit boompje past een minimalistische stijl: ik zou ‘m niet volhangen, maar summier aankleden met lichtjes en enkele ballen en andere versiering.”

Zijn kerststukjes ook nog steeds in?

“Jazeker, die gaan nu al als warme broodjes de deur uit. Ook daarin gebruik ik veel natuurlijke en originele materialen. Zoals de het bloemige plantje echeveria, coniferengroen, leuke takjes of de lekker geurende eucalyptus. Let op: geef het af en toe wel water, dan blijft het stukje langer vers.”

Kun je nog meer zelf doen?

“Nog sterker, we hebben hele leuke doe-het-zelf-kerststukjes. Dan krijg je dus een pakket met allerlei materialen, waaronder oase en een potje. Leuk om zelf te doen, of weg te geven. Mocht je geen groene vingers hebben, kun je het ook al compleet bij ons kopen.”

En de accessoires?

“Neem die leuke rendiertjes die je kunt gebruiken als kaarsenstandaard of waxinehouder. Ook word je blij van onze geurende amberblokjes. En voor de vogeltjes hebben we taspakketten met zaden en bolvormen.”

Nog een tip?

“Van bloemen in je huis word je altijd vrolijk. Het ruikt lekker en ziet er fleurig uit. Juist in deze donkere, koude feestmaand voelt het dan extra gezellig.”