Kijken, passen en shoppen bij Kaatje aan De Redepassage

26 augustus 2020

Een aantel weken geleden verhuisde Kaatje naar haar nieuwe stekkie aan De Redepassage, de leuke hoeklocatie op nummer 28. Alle reden even te bellen met Lizet Verheul, eigenaresse van de negen jaar jonge boetiek in kleding en accessoires in stadscentrum SuyderSee.

Wat is er zoal veranderd?
“We zijn vooral beter zichtbaar. Daarnaast hebben we de winkel overzichtelijker ingericht. Kleding bij kleding, sieraden bij sieraden. Wij als team zijn er na vele weken voorbereiding al helemaal thuis, maar ook onze klanten vinden hun weg snel, merken we. Want wat is gebleven, zijn onze verrassende kleding, schoenen, sieraden, woonaccessoires en cadeauartikelen die we leuk voor je inpakken.”

Hoe heb je deze weken beleefd?
“Erg leuk. Zoveel mensen zijn langs geweest en we kregen alleen maar complimenten; iedereen vond het prachtig. Natuurlijk waren veel bezoekers ook best een beetje nieuwsgierig. Een enkeling had het verhuisnieuws gemist; die was beland in onze oude zaak die nog enkele weken als outlet voor Kaatje, Jannekee en Brothers fungeert. Zij waren dus blij verrast dat ze ons verderop in het straatje weer terugvonden.”

Alleen kijkers, of ook kopers?
“Ja, we hebben ook al veel mogen verkopen. Want hoewel het de eerste dagen nog erg warm was, kwamen veel klanten toch al voor onze nieuwe najaarsmodecollectie. De winterjassen en truien deden het eigenlijk al vrij goed. Maar gelukkig wordt het nu wat koeler, zodat het weer beter bij de collectie past.”

Wat wordt trouwens de mode?
“Een beetje retro. Qua kleuren is er veel variatie, maar kledingstukken zoals de spencer, gilet en pantalon met wijde pijpen zijn weer helemaal in. En ook de schoudervulling komt weer terug. Ik denk dat veel vrouwen dat heel goed staat.”

Wil je verder nog iets kwijt?
“Oh ja, een van onze paskamers moet je echt proberen. Tijdens de herinrichting ontdekten we op een van de steunpilaren een gave gestukte vlinder. Die was ooit geplaatst als polderkunstobject ten tijde van de paalwoningen die hier in het begin stonden. Nu heeft ze bij ons een nostalgisch plekje gekregen in een van de paskamers. Voel je vrij om te kijken; wees welkom!”

Kaatje
De Redepassage 28