Kippie Dronten, kiplekker aan de Kop van Het Ruim

27 november 2020

Sinds Kippie vanaf 4 november de luiken opende, is de aanloop enorm, bekijken Rob (63) en zoon Jessie (20) Gronsveld de klandizie vanaf de toonbank. “Voorheen reisden klanten speciaal voor Kippie naar andere plaatsen, nu zitten we lekker midden in SuyderSee.”

Kippenkluiven, kipballetjes, satéstokjes, broodjes, complete maaltijden, en nog veel meer: de vitrines in de knusse winkel aan Het Ruim smaken naar meer. Almeerder Rob is blij met de kans die ze kregen om als franchisenemer met een nieuwe Kippie-vestiging te starten. “Waarom Dronten? We hebben vooraf rondgekeken en gesproken met ondernemers. Het is een stabiel winkelcentrum, met weinig leegstand, een breed publiek en groot achterland. En deze locatie hier is natuurlijk prachtig, zo midden op het plein.”

Bereidingsgemak voor oud en jong
De winkel oogt lekker strak in de nieuwe zwarte huisstijl, met de ruime overhangende luifel. Met inmiddels 59 vestigingen doet Kippie (van 1993) het goed. Jessie weet waarom: “We bieden een verantwoord en gezond product, en leveren de klant gemak. Kip is sowieso een gemakkelijk product om te eten en is ook nog eens snel te bereiden. Vooral voor ouderen, maar ook voor de vele studenten hier is dat erg handig. Kip voor iedereen dus.”

De populariteit van de snackpan XL
Opvallend is de populariteit van de stekkerklare Kippie-pannen. Dat varieert van maaltijdpannen voor vier tot meerdere personen, tot een snackpan XL vol met kant-en-klare hapjes.  Deze pannen kun je afhalen, of laten bezorgen. “Vooral tegen het weekend lopen de bestellingen op”, vertelt Rob. “Maar ook de complete Chinese maaltijden met nasi of bami worden hier veel gevraagd.”

Profiteer nog van de openingsaanbieding
Met hulp van vijf medewerkers maken Rob en Jessie van 6 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds lange dagen, maar ze doen het graag. Nog een aanrader? Jessie: “Onze kippeling moet je echt eens proeven; lekker zachte dijfilet, zonder bot.” Tot en met 28 november kun je nog genieten van de openingsactie, zoals het Kippie-pakket of de Chinese rijsttafel.

E-mailadres: dronten@kippie.nl