Klaas Vaak maakt slapen én dromen waar

23 oktober 2020

De nachten worden kouder, maar gelukkig hebben wíj Klaas Vaak. Verkoopmedewerkster Kim Heijselaar neemt ons mee in de knusse en kleurrijke wereld van dekbedden, overtrekken, kussenslopen, matrassen en lekker slapen. Klaas Vaak maakt je droom graag waar.

De markante hoekwinkel aan De Reling is binnen een gezellige zaak. “Mensen worden altijd blij als ze kleuren zien en kunnen opsnuiven”, vertelt Kim, die met twee collega’s al bijna tien jaar voor Klaas Vaak werkt. “Het leuke van dit werk is dat iedereen ermee te maken heeft. Een groot deel van je leven slaap je, en dat is niet voor niets: een goede nachtrust is belangrijk.”

Demonstratiebed & tips
Maar eigenlijk gaat slapen verder. In de loop van de avond het licht wat minder fel, een uurtje voor je gaat slapen geen televisie of mobiele telefoon meer; zomaar wat tips waar Kim zich zelf goed bij voelt. En koude voeten? Probeer dan eens een voetmassage voor goede doorbloeding. Daarnaast kan je slaaphouding van invloed zijn, weet Kim. “Op ons demonstratiebed in de winkel laat ik klanten ervaren, wat het verschil maakt. Bij een krampachtige houding duurt het langer, voordat je lekker warm wordt. Of sommigen gebruiken twee kussens: dan ligt je hoofd eigenlijk in een ongewenste houding.”

Je lichaam als een pannetje
“We zijn laagdrempelig en we zijn er voor jong en oud. En heb je een vraag, wij adviseren graag,” vertelt Kim, “en dat begint bij goed luisteren. Welk materiaal wil je, welke kleur, welk budget? Populair is katoen-satijn: een lekker soepele en ademende stof. Wij kiezen voor natuurlijke, niet synthetische materialen, zoals een Texeler schapenvacht onder je matrasovertrek en moltonhoes, die je lichaam ondersteunt om zelf lekker warm te worden. Zo moet je ook niet allemaal laagjes over je bed leggen, want dan wil de warmte niet weg, en koel je zelfs af. Vergelijk het met een pan op het vuur. Onder lekker warm, boven kan de warmte weg. Want gemiddeld genomen verlies je ’s nachts een liter aan afvalstoffen in de vorm van vocht. Dat moet toch weg.”

Op zoek naar een ‘cosy’ sfeer
De trends van tegenwoordig? Dat gaat volgens Kim van lekker luxe en royale formaten tot kleuren zoals okergeel, zachtgroen, jungletinten en warm-klassieke combinaties. “En strijkvrij is gewild. Ja, je ziet vooral dat de slaapkamer steeds mooier afgestyled wordt met spreien, lopers en sierkussens. Een ‘cosy’ sfeer, dat hoor ik momenteel veel.” En in het verlengde van deze artikelen biedt Klaas Vaak ook nog badmatten en -jassen, strandlakens en keukentextiel. Overigens, mocht je het allemaal niet op de fiets kunnen meenemen, dan bezorgt Klaas Vaak het graag bij je thuis. Goede nacht!