Koffie is hot (en ijskoud) bij Moellies

1 augustus 2018

Zin in een lekkere kop koffie, latte of cappuccino? Dan zit je goed bij Moellies aan het Havenplein. Perry de Moel is zo enthousiast over zijn koffieproducten dat hij meedingt naar de Publieksprijs van Misset. Stemmen kan nog tot 17 augustus!

“Het werd tijd om nu eens mee te doen voor deze aansprekende publieksprijs”, vindt Perry. “Onze gasten gaven al vaak aan dat ze onze koffie zo lekker vonden.” Sinds de start in 2006 haalt Moellies de koffieproducten – en sommige theesoorten – bij Bocca, ook uit Dronten. “De bonen komen van boeren uit Costa Rica, Brazilië en Ethiopië. Het is een eerlijk product van regionale telers; eigenlijk precies, zoals wij met veel van onze producten ook hier in Flevoland doen.”

”We gaan voor de beste 30”

Inmiddels is Moellies door de eerste selectie heen. Een onaangekondigde jury heeft de eerste espresso, cappuccino en koffie geproefd en wel bevonden. Van de 325 horecabedrijven zitten ze nu bij de beste 125 deelnemers. “Maar we gaan natuurlijk voor meer”, vindt Perry. “De eerste dertig zou mooi zijn. We hebben er zeker werk van gemaakt, met trainingen van Bocca, zodat we de koffiemachines qua afstelling perfect beheersen. Daar komt nog wel wat bij kijken.”

Van IJskoffie tot Slow Coffee

Koffie combineert prima met iets lekkers, weet Perry. “Neem onze lekkere huisgemaakte kersenmonchoutaart. Maar na een ontbijt, lunch of als afzakkertje na het diner smaakt het altijd, bijvoorbeeld als Irish Coffee, Spaanse koffie of een kopje koffie in combinatie met bv. een glaasje Tia Maria. Maar met deze warme dagen is onze IJskoffie ook populair, net zoals de mooie latte macchiato. En als je echt relaxed wilt doen, dan is de Slow Coffee een aanrader; lekker zelf de koffie opschenken met je eigen koffiepot en -filter. Je proeft de aandacht!”

Moellies – ‘Proef de Aandacht!’
Het Havenplein 2, Dronten
www.moellies.nl