Kom tapas proeven van de Alexanderhoeve

23 mei 2018

Proeven van lekkere geuren en smaken tijdens het ‘Lifestyle & Beauty Event’? Loop dan zeker even langs de Alexanderhoeve aan Het Ruim.
De kaasmeesters weten wat er te koop is op het gebied van kaas, noten, olijven en lekkere wijnen. Kortom, tapas-tijd!

Er is zoveel te beleven qua lifestyle op kaasgebied. De Alexanderhoeve heeft er wel honderd liggen op de plank. Daarom verwent de kaastraiteur de inwendige mens tijdens dit event graag met lekkere toast met daarop aioli of tzatziki. “We maken er een lekkere proeverij van met natuurlijk een klein glaasje rosé of witte wijn”, vertelt André de Lang, die per 1 mei de zaak van Piet Breunesse heeft overgenomen. Na 33 jaar vond Piet het mooi geweest, hoewel hij achter de schermen actief blijft.

Pak die heerlijke Alexanderhoeve-tas mee

Mocht je de smaak helemaal te pakken hebben, dan kun je tegen een aantrekkelijke prijs een echte Alexanderhoeve-tas “vanzelfsprekend van duurzaam papier”- mee naar huis nemen. “Daarin vind je in drie mooie vakjes achtereenvolgens aioli, olijven en tzatziki. En daarbij zetten we een mooi flesje rosé of witte wijn.”

Er gaat niks boven graskaas

Echte liefhebbers van een natuurlijk product kunnen hun hart en neus ophalen in de zaak. Naast de 60 kilo zwarte boerenkazen zijn vooral de graskazen – van 100% weidemelk – gewild: “Klanten vragen er om”, weet André, “vanwege het natuurproduct, maar ook om de zachte en romige smaak.” Eventueel kan de kaas zelfs gevacuümeerd mee naar huis worden genomen.

Ambachtelijk gebrande nootjes

En er is natuurlijk een scala aan pure sappen, fijne wijnen en lekker nootjes te vinden. “We hebben alles voor de borrelplank. En het bijzondere is dat we al onze noten hier in de zaak zelf branden. Die kwaliteit proef je. Dat spreekt me ook zo aan in dit werk; je bent een echte ambachtsman die de klanten met een lekker en eerlijk product naar huis laat gaan.”