Koningsdag 2018 wordt koninklijk gevierd

19 april 2018

Stadscentrum SuyderSee is dé plek om op vrijdag 27 april Koningsdag te vieren. De uitgebreide vrijmarkt loopt door het hele stadscentrum en er zijn volop activiteiten voor jong en oud. Een aantal winkels zijn geopend. Bekijk onderstaand het programma van Koningsdag in SuyderSee.

Een uitgebreid programma!

Zo kunnen vroege vogels hun hart ophalen op de vrijmarkt. Vanaf 06:00 uur worden oude speelplaten, vazen, kleding, boeken, spellen en andere leuke spullen aan de man gebracht. Wie weet waar je mee naar huis gaat!

Koninklijke lawaaioptocht

De Koningsdag begint natuurlijk met de jaarlijkse lawaaioptocht. Dit jaar verwachten we koninklijke rijwielen. Ben jij die prins of prinses op het witte paard? Of heb jij een gouden koets? Fantaseer er maar lustig op los en wie weet val jij dan wel in de prijzen. De kinderjury zal in twee leeftijdscategorieën bekend maken welke prins en prinses de mooiste fiets hebben versierd.

Survival kasteel, Pannaveld en open podium

Ben je goed in muziek, dans of theater? Of doe je liever mee aan sport en spel? Op het Open Podium voor de Meerpaal kun je jouw kunsten laten zien. Zing de sterren van de hemel, dans op de muziek of jongleer een eind rond… Wat je talent ook is, je bent uitgenodigd! Ben je een goede voetballer? Laat dan je kunsten op het Pannaveld zien. Er zal op Koningsdag een heuse Panna competitie worden gehouden. Inschrijven kan via de website van STADronten.

Gekke fietsjes parcours

Is voetbal niet helemaal jouw ding? Spring dan op de gekke fietsjes! Gekke fietsjes doen nooit wat je van ze verwacht en maken je behoorlijk in de war. Laat jij je om de tuin leiden, of ben je ook op een gekke fiets de snelste?

Andere voertuigen…

Natuurlijk zijn ook de Flevotruckers weer van de partij. Je kunt ze uitzwaaien om 11:15 uur vanaf de Rede en om 15:00 uur verwachten we de truckers en hun gasten weer terug. De oude tractoren horen bij Dronten en bij Koningsdag. Zij zijn ook dit jaar weer van de partij en starten voor een rondrit door Dronten vanaf 13:00 uur. We verwachten de tractoren weer terug om 14:30 uur.

Heel Dronten bruist deze dag van de activiteiten. Niet alleen op het Meerpaalplein maar door het hele stadscentrum SuyderSee zal je weer genieten van alle gezelligheid en live optredens. De winkeliers in stadscentrum SuyderSee zijn vrij om hun winkel op koningsdag te openen. Het kan zijn dat een aantal winkels daarom gesloten is.

Wij wensen jou een fijne Koningsdag!